EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Erre Putyin sem számított – saját honfitársai üzentek hadat neki

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Twitter/H24net

A tavaly megalakult orosz partizánbrigád készen áll arra, hogy Oroszországon belül is megkezdje a harcot az elnök rendszere ellen.

Több tízezer orosz partizán áll készen arra, hogy megkezdje a harcot a Putyin-kormány ellen, Oroszország területén – mondta Gyenisz Kapusztyin, az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője egy videóban. Az RDK Ukrajna-párti, Putyin-ellenes harcosokból áll, akik többnyire az ukrán haderő oldalán harcolnak a „különleges műveletben” résztvevő orosz katonák ellen.

Valószínűleg ez az a szervezet, amely néhány hónappal ezelőtt betört egy kisebb gyalogsági alakulattal Ukrajna területéről Brjanszk térségébe majd kitűzték a zászlójukat és visszavonultak - írja a Portfolio.

Gyenis Kapusztyin egy fegyverraktárból bejelentkezve azt mondta: minden kész ahhoz, hogy a tavaly megalakult orosz partizánbrigád Oroszországon belül is megkezdje a harcot "Putyin véres rezsimje ellen.” Hozzátették: hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban.


Az RDK Ukrajna-párti, Putyin-ellenes harcosokból áll      Fotó: Twitter/H24net


"Eljön hamarosan a mi napunk. Készen állnak a támogatóink, és mi is. Figyeljétek a híreket” – jelentette ki az RDK vezetője, majd a kamera egy maroknyi fegyveresre vált, akik Kapusztyin szerint Oroszország területéről jelentkeznek be.

Az ATV szerint az RDK azt ígérte: "felelősségre vonják azokat a szemétládákat, akik tönkretették az országot” és megköszönik azt, hogy fegyvereket kaptak a „különleges műveletnek” köszönhetően. A vezető szerint egyébként több tízezren vannak, ám a videóban csak öt fegyveres látható.