395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Érettségizők figyelem! Május 5-én az írásbeli, míg június 7-én a szóbeli vizsgák kezdődnek

10perc.hu
2023. 02. 08.

A tavaszi vizsgaidőszakban - amely május 5-től június 30-ig tart és február 15-ig lehet rá jelentkezni - a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat.

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal (OH), hogy az idei tanév végén mikor rendezik meg az érettségi vizsgákat. Ami a legfontosabb, hogy minden érintettnek még egy hétig, 2023. február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

A tavaszi vizsgaidőszakban - amely május 5-től június 30-ig tart - a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 7. és 14., a középszintű szóbelik június 19. és 30. között lesznek.

Figyelem! Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat. A felsőoktatási intézményekbe a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben lehet jelentkezni, ugyancsak február 15-ig.

Főkép forrása:
MTI/Krizsán Csaba

További cikkek