392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Elhunyt a Csana Pol vallási szekta vezetője

10perc.hu
2021. 06. 14.
Elhunyt a Csana Pol vallási szekta vezetője

A poligámiát gyakorló indiai szekta főemberét, Ziona Csanát 39 felesége, 94 gyereke és 33 unokája gyászolja.

Meghalt a világ egyik legnagyobb családjának feje, Ziona Csana az indiai Mizoram államban – adta hírül a BBC. A poligámiát gyakorló vallási szekta, a Csana Pol 76 évesen elhunyt cukorbetegségben és magas vérnyomásban szenvedett vezetőjét a portál szerint 38 felesége, 89 gyereke és 36 unokája gyászolja.

A hírt Mizoram állam vezetője, Zoramthanga is megerősítette és részvétét fejezte ki a Twitteren. A helyi jelentések világrekorderként tartják számon a családot – a miniszter szerint 39 felesége, 94 gyermeke és 33 unokája van –, akiknek lakása turisztikai attrakciónak számít India északkeleti részén lévő falujukban.

A hatalmas család egy négyemeletes, 100 szobás házban él, mely az Új generációk háza (Csuar Than Run) nevet viseli. Sajtóértesülések szerint a feleségek Csana magánhálószobája közelében, egy közös hálótermen osztoznak. Csana legidősebb felesége 3 évvel idősebb nála, 17 éves korában találkozott vele. Magát a szektát, mely engedélyezi a többnejűséget a férfi tagoknak, Csana nagyapja alapította 1942-ben.

Főkép forrása:
Twitter/Zoramthanga

További cikkek