393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Életrajzi filmek a divathullámon

10perc.hu
2023. 02. 02.
Életrajzi filmek a divathullámon

Elhunyt ikonikus énekesek, világsztárok életét bemutató filmek kerülnek egyre gyakrabban képernyőre. Van amelyik elérte a közel 1 milliárd dolláros bevételt is.

Az elmúlt évek során egyre több film került előtérbe, melyek már elhunyt zenészek és énekesek élettörténetének a bemutatásáról szóltak. Ezekben emberek százezrei által kedvelt pop ikonokra emlékezünk, és puszta valójában visszacsöppenhetünk akár az 50-es 60-as évek sajátos hangulatú zenei világába.

Az életrajzi filmek felkapottságát jól illusztrálja, hogy napjainkban hatalmas bevételeket generálnak az ilyen típusú filmek.

A sort talán a Freddie Mercury életét feldolgozó Bohém Rapszódia kezdte el, 2018-as kiadásával, hiszen nem csak a nézők, de még a kritikusok kedvencévé is vált. Az 55 millió dollárból készült alkotás ugyanis 911 millió dolláros összbevételnél állt meg, amivel minden idők legtöbbet termelő életrajzi filmje lett- írja a Puliwood.


Ezt követte 2019-ben a Rocketman címen ismert életrajzi mű, Dexter Fletcher rendezésében, amely Elton John popsztár életét dolgozta fel. Bevétele közel 200 millió dollárt is elérte. 2022-ben Elvis életének bemutatása került a középpontba, ami csak az USA-ban meghaladta a 100 millió dolláros bevételt.


Az életrajzi művek divathulláma Magyarországra is beköszöntött, a hazai nézők mélyebben megismerhetik az egykori énekes Zámbó Jimmy élettörténetét, A király című sorozat drámájában. A premier tavaly novemberben indult az RTL+-on. Arról még semmit sem tudni, hogy mekkora bevételt tudhat magáénak.

A popsztárok életét bemutató film sorozatok divathullámának még korán sincs vége, ugyanis hamarosan megkapjuk Amy Winehouse és Michael Jackson életrajzi művét is.

Az Amy Winehouse élettörténetét bemutató Back to Black című filmet, a Szürke ötven árnyalata rendezője vette irányítása alá, és a napokban derült ki, hogy Sam Taylor-Johnson játssza majd az ikonikus énekesnő szerepét. A film várhatóan 2024-ben debütál.

Michael Jackson is beállt a sorba és az ő élettörténeti filmjével folytatódik a popsztárok életét megtestesítő filmdrámák sora. Az életrajzi mű Antoine Fuqua rendezésében készül és a Michael címet kapta. Az énekes ikon bőrébe a szintén énekes unokaöccse Jaafar Jackson bújik. Értesülések szerint a sztár zenei érdemei lesznek az elsődleges fontosságúak a filmben - írja az IGN Hungary.

Főkép forrása:
Wikimedia Commons/Constru-centro (Michael Jackson Lisszabonban, 1992. szeptember 26-án)

További cikkek