395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Életmentő lehet az otthon tartott gyorsteszt!

10perc.hu
2021. 11. 23.

Ha ma valaki legális forgalmazótól vásárol gyorstesztet, akkor 95-97 százalékos pontossággal meg tud bizonyosodni arról, hogy megfertőződött-e vagy sem.

A koronavírus-járvány 4. hulláma során ismét kulcskérdéssé vált, hogy ki és mikor veszi észre magán a Covid tüneteit, és mikor tudja diagnosztizálni azt. Szakértők szerint ennek az egyik leggyorsabb módja az, ha mindenki a patikákban kapható gyorsteszttel bizonyosodik meg arról, hogy érintett-e.

Az Európai Gyártók által forgalmazott termékek minősége az elmúlt egy évben robbanásszerűen javult. Ha ma valaki legális forgalmazótól vásárol, már az otthonában is 95-97 százalékos pontossággal meg tud bizonyosodni arról, hogy megfertőződött-e, avagy meglátogathatja a szüleit, illetve elmehet dolgozni.

Eddig több százezer magyar gondolkozott el azon, hogy vajon az influenza vagy a delta-variáns tüneteit érzi magán. A pontos választ erre a hivatalosan elfogadott PCR-teszt adja, de egyre népszerűbbek a szakemberek bevonása nélkül is elvégezhető, csaknem hasonló pontosságú otthoni tesztek is.



2021-ben eddig 500 ezer darab COVID-19 önteszt fogyott a gyógyszertárakban, ennek a 80 százaléka a 3. hullám során. Ez az egyik leggyorsabb és legolcsóbb, és 15 perc alatt elvégezhető a patikákban megvásárolható otthoni teszt.

Az öntesztelő eszközökről érdemes tudni, hogy ha pozitív eredményt adnak, akkor szinte biztos a koronavírus-fertőzöttség! Vagyis az érintett még időben szakszerű orvosi ellátásért tud fordulni vagy éppen családtagjai, munkatársai megfertőzése nélkül tudja elkezdeni az otthoni karantént.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek