EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Életmentő lehet az otthon tartott gyorsteszt!

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Ha ma valaki legális forgalmazótól vásárol gyorstesztet, akkor 95-97 százalékos pontossággal meg tud bizonyosodni arról, hogy megfertőződött-e vagy sem.

A koronavírus-járvány 4. hulláma során ismét kulcskérdéssé vált, hogy ki és mikor veszi észre magán a Covid tüneteit, és mikor tudja diagnosztizálni azt. Szakértők szerint ennek az egyik leggyorsabb módja az, ha mindenki a patikákban kapható gyorsteszttel bizonyosodik meg arról, hogy érintett-e.

Az Európai Gyártók által forgalmazott termékek minősége az elmúlt egy évben robbanásszerűen javult. Ha ma valaki legális forgalmazótól vásárol, már az otthonában is 95-97 százalékos pontossággal meg tud bizonyosodni arról, hogy megfertőződött-e, avagy meglátogathatja a szüleit, illetve elmehet dolgozni.

Eddig több százezer magyar gondolkozott el azon, hogy vajon az influenza vagy a delta-variáns tüneteit érzi magán. A pontos választ erre a hivatalosan elfogadott PCR-teszt adja, de egyre népszerűbbek a szakemberek bevonása nélkül is elvégezhető, csaknem hasonló pontosságú otthoni tesztek is.


Ha ma valaki legális forgalmazótól vásárol, már az otthonában is 95-97 százalékos pontossággal meg tud bizonyosodni arról, hogy megfertőződött-e     Fotó: freepik.com


2021-ben eddig 500 ezer darab COVID-19 önteszt fogyott a gyógyszertárakban, ennek a 80 százaléka a 3. hullám során. Ez az egyik leggyorsabb és legolcsóbb, és 15 perc alatt elvégezhető a patikákban megvásárolható otthoni teszt.

Az öntesztelő eszközökről érdemes tudni, hogy ha pozitív eredményt adnak, akkor szinte biztos a koronavírus-fertőzöttség! Vagyis az érintett még időben szakszerű orvosi ellátásért tud fordulni vagy éppen családtagjai, munkatársai megfertőzése nélkül tudja elkezdeni az otthoni karantént.