393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egy pornószínésznő lefizetése miatt emeltek vádat Donald Trump ellen

10perc.hu
2023. 03. 31.

Az Egyesült Államok politikatörténetében soha nem történt hasonló lépés volt vagy hivatalban lévő elnök ellen bűntetőügyben.

Példátlan lépésre szánta el magát az amerikai vádesküdtszék. A New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg vizsgálata nyomán vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében New Yorban. A volt elnök hivatalos vád alá helyezése és a vád ismertetése valószínűleg a jövő hét elején történik meg, míg a vádirat részleteit a mai napon kell nyilvánosságra hozni.

Trumpot azzal vádolják, hogy 2016-ban, az elnökválasztási kampány idején akkori ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt juttatott el Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő számára, hogy hallgasson a kettőjük között állítólag 10 évvel korábban zajlott intim kapcsolatról. A volt elnök tagadja a kapcsolat tényét a nővel.


A volt elnök tagadja a kapcsolat tényét a pornószínésznővel      Fotó: CNN/White House


Donald Trump közleményben reagált a vádemelésre, amelyet a legmagasabb fokú politikai üldöztetésnek és választásokba való beavatkozásnak nevezett. Azt írta, hogy az Egyesült Államok volt elnöke elleni vádemelés visszaüt majd, és bűnösnek nevezte a demokratákat abban, hogy visszaélnek a jogrendszerrel annak érdekében, hogy politikai ellenfelüket megbüntessék.

„A radikális baloldali demokraták már hivatalba lépése előtt boszorkányüldözésbe kezdtek ellenem. Hazudtak, csaltak, loptak megszállottságuk jegyében, hogy elkapják Trumpot, de most valami hihetetlent tettek - egy teljesen ártatlan ember ellen emeltek vádat" - fogalmazott a volt elnök. A vádemelés hírére a Kongresszus alsóháza jogi bizottsága elnöke, Jim Jordan úgy reagált, hogy az felháborító.

Főkép forrása:
BBC/Reuters
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek