393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eb-selejtező: az első lépés megvan, jöhet Montenegró

10perc.hu
2023. 03. 28.
Eb-selejtező: az első lépés megvan, jöhet Montenegró

Marco Rossi szerint kapitányi munkája alatt a bolgárok elleni első félidő volt a legjobb játék csapatától, amit eddig látott.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, a magyar labdarúgó-válogatott fantasztikus első 45 percet produkálva végül egészen simán, 3-0-ra verte Bulgáriát az Európa-bajnoki selejtezők nyitányán. Ez egyébként nemcsak három pontot jelentett, hanem azt is, hogy a nemzeti tizenegy megszakította az egyik leghosszabb negatív sorozatát, és 40 év után tudott újra győzelemmel kezdeni egy Eb-selejtezőt a csoportjában.

A szurkolók által éltetett Marco Rossi szövetségi kapitány nem álmodott ilyen jó rajtról, mint amit a bolgárok 3-0-s legyőzésekor produkált a magyar labdarúgó-válogatott. "Bíztam a jó rajtban, mert az észtek 1-0-s felülmúlása után láttam, hogy a játékosaim sokat javultak, odafigyeltek az utasításaimra és kijavították a hibákat. Ennek ellenére nem álmodtam ilyen jó kezdésről, de ez egy hosszú sorozatnak csak az első lépése volt" - értékelt az MTI érdeklődésére az olasz szakember.


A szurkolók által éltetett Marco Rossi szövetségi kapitány nem álmodott ilyen jó rajtról     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Rossi kifejtette, az volt a terv, hogy túlterhelik a széleket, ez az első félidőben jobban sikerült a jobb oldalon, de a másodikban a balon is jól működött. Ugyanakkor az észtek és a bolgárok ellen is betaláló középcsatárával kapcsolatban elmondta, elvárja tőle, hogy kondicionálisan is utolérje a többieket.

"Ádám Martint azért hívom meg, mert megbecsülöm. Ha továbbra is stabil kezdő akar maradni, akkor javítania kell a fizikai kondícióján, amihez extra edzésre és megfelelő diétára van szüksége. Klubcsapatában négy meccsen kilencven percet se játszott, így nem várhatjuk el, hogy a válogatottban végigjátsszon egy mérkőzést. Nagyon jó kvalitásai vannak, és örülök, hogy ezúttal felszabadult és határozott volt" - mondta a kapitány.

A válogatott legjobbja kétségkívül a mindhárom magyar találatban főszerepet vállaló csapatkapitány, Szoboszlai Dominik volt. A fantasztikus szabadrúgásgólt lövő játékos kijelentette, ez a csapat bebizonyította ismételten, hogy képes nagy dolgokra.


A válogatott legjobbja kétségkívül a mindhárom magyar találatban főszerepet vállaló csapatkapitány, Szoboszlai Dominik volt     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


"A mérkőzés előtt azt beszéltük, hogy amit eddig elért a csapat, a két Európa-bajnoki szereplés és a Nemzetek Ligája-sikerek, azt csakis együtt tudtuk véghez vinni. Most is ez volt a mottónk, és megmutattuk, hogy együtt bármire képesek vagyunk. A gólom? Szerencsére a kapus úgy állította fel a sorfalat, ami nekem jobban kedvez, így a labda kicsit kifelé kanyarodhat " - nyilatkozta az RB Leipzig játékmestere.

A másik két góllövő is rendkívül elégedetten nyilatkozott. Vécsei Bálint elmondta, egész héten nyugodtan és önbizalommal telve készültek. Hozzátette, az észtek elleni 1-0-s siker után volt némi hiányérzetük, de a mostani teljesítménnyel bizonyították, hogy szeretnének továbbjutni a csoportból.

A végeredményt beállító és csütörtökön az észtek ellen is eredményes Ádám Martin szerint teljesen megérdemelten alakult ki a félidőre a 3-0-s végeredmény, mert elég sok energiát fektettek bele, hogy ez így alakuljon.

A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek