EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Dubai a legújabb város, amely barátságosabbá vált a kerékpárosok számára

Életmód
Forrás: Lonely Planet
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A Dubaj koronahercege által meghirdetett kezdeményezés kerékpárbaráttá tenné a metropoliszt.

A Lonely Planet beszámolója szerint Hamdan sejk által bemutatott elképzelés a Dubai Vision 2021 projekt része, aminek értelmében az Egyesült Arab Emírségek megalapításának ötvenedik évfordulójáig a világ egyik legjobb helyévé válna a város, ahol jó élni és dolgozni.

Mindez azt jelentené, hogy nemcsak a szupergyors autókról és a többsávos autósztrádákról lenne ismert Dubaj, hanem a kerékpárokról is. Ehhez kapcsolódóan korábban már prezentáltak egy nyolcszáz bringát tartalmazó kerékpárflottát, melyet “annyit fizetsz, amennyit használod” alapon működtetnek.

A tervek szerint hamarosan 3500 bicikli lenne az utcákon és 350 darab napelemes állomással bővülne még a sivatag ékessége.

“A szolgáltatás nagy mértékben hozzájárul Dubaj fenntarthatóságra való törekvéseihez, továbbá arra ösztönzi a helyieket és a turistákat, hogy aktív és egészséges életet éljenek. Az új közelekdési opció pedig javítja a városon belüli mobilitást is” – mondta Mattar Mohammed Al Tayer, a Dubai Roads and Transport Authority igazgatója.