393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Dubai a legújabb város, amely barátságosabbá vált a kerékpárosok számára

Forrás: Lonely Planet
2020. 09. 07.
Dubai a legújabb város, amely barátságosabbá vált a kerékpárosok számára

A Dubaj koronahercege által meghirdetett kezdeményezés kerékpárbaráttá tenné a metropoliszt.

A Lonely Planet beszámolója szerint Hamdan sejk által bemutatott elképzelés a Dubai Vision 2021 projekt része, aminek értelmében az Egyesült Arab Emírségek megalapításának ötvenedik évfordulójáig a világ egyik legjobb helyévé válna a város, ahol jó élni és dolgozni.

Mindez azt jelentené, hogy nemcsak a szupergyors autókról és a többsávos autósztrádákról lenne ismert Dubaj, hanem a kerékpárokról is. Ehhez kapcsolódóan korábban már prezentáltak egy nyolcszáz bringát tartalmazó kerékpárflottát, melyet “annyit fizetsz, amennyit használod” alapon működtetnek.

A tervek szerint hamarosan 3500 bicikli lenne az utcákon és 350 darab napelemes állomással bővülne még a sivatag ékessége.

“A szolgáltatás nagy mértékben hozzájárul Dubaj fenntarthatóságra való törekvéseihez, továbbá arra ösztönzi a helyieket és a turistákat, hogy aktív és egészséges életet éljenek. Az új közelekdési opció pedig javítja a városon belüli mobilitást is” – mondta Mattar Mohammed Al Tayer, a Dubai Roads and Transport Authority igazgatója.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek