393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Döntetlennel tért vissza a ringbe Mike Tyson

10perc.hu
2020. 11. 29.
Döntetlennel tért vissza a ringbe Mike Tyson

Az egykori abszolút profi nehézsúlyú világbajnok egy jótékony gálán lépett 15 év után kötelek közé, és az 54 éves bokszlegenda nem tudta legyőzni a korábban négy súlycsoportban is vb-címet szerző 51 éves Roy Jones Jr-t.

Európai idő szerint vasárnap hajnalban lépett ismét szorítóba minden idők egyik legjobb profi nehézsúlyú ökölvívója, Mike Tyson. Az 54 éves egykori abszolút világbajnok nem kevesebb, mint 15 esztendő után vívott éles meccset a ringben, ahol hozzá hasonlóan a sportág korábbi legendája, az 51 éves Roy Jones Jr. volt az ellenfele. Utóbbi négy súlycsoportban lett világbajnok, köztük a nehézsúlyban is, ráadásul ő az utolsó meccsét 2018-ban vívta.



Mindketten nagyon komolyan vették a felkészülést a Los Angeles-i jótékonysági bemutató mérkőzésre, amely 8x2 percesre lett meghirdetve, és a hivatásos ítészek helyett volt profi világbajnokok – Christy Martin, Chad Dawson és Vinny Paz – online pontozták le a meccset.

A Staples Centerben megrendezett találkozón a sokak által várt forgatókönyv jött be. A két legenda végigállta a teljes meccset, bemutatott néhány mozdulatot – ütés, elhajlás –, amely a régi időket elevenítette fel, ám maga a találkozó megmaradt egy komolyabb edzés szintjén. A meccset végül döntetlenre adták, igaz, a pontozólapokat nem hozták nyilvánosságra. Tyson ezzel a meccsel 10, míg a hírek szerint Roy Jones Jr. 3 millió dollárt kaszírozott, amihez még a televíziós bevételek jönnek hozzá.



A meccset követően mindketten azt állították, szeretnének még bokszolni. Jones elégedett volt az eredménnyel, de bevallotta, a testre beszedett Tyson-bombáknak azért volt hatása. Iron Mike mindehhez hozzátette, nagyon tiszteli Jonest azért, mert állva maradt az ütései nyomán, illetve büszke arra, hogy képes volt nyolc menetet végigbunyózni.

Főkép forrása:
instagram

További cikkek