393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Döntetlen a szerbekkel, esély a feljutásra

10perc.hu
2020. 11. 16.

A magyar labdarúgó-válogatott az 1-1-es döntetlennel biztosította bennmaradását a Nemzetek Ligája második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat.


A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Arénában a vendég szerb csapattal a Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának 5. fordulójában. A magyar együttes ezzel biztosította bennmaradását a második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. Marco Rossi csapata a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, melynek színeiben most debütált Kecskés Ákos a védelem tengelyében. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.


Nagy Ádám biztos pontja a magyar válogatottnak      Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Ugyan a magyar csapat kezdte aktívabban a találkozót, a vendégek szerezték meg a vezetést bő negyedóra játékot követően. A kapott gól nem szegte a magyarok kedvét, akik leginkább Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt ugyanakkor Kalmár Zsolt szerezte egy gyönyörű összjáték végén a 39. percben. A fordulást követően mintha egy fokozattal lejjebb kapcsoltak volna a csapatok, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben.

"Nagyon gyorsan történtek az események, de nagyon örülök, hogy részese lehettem már az Izland elleni sikernek, illetve az utánpótlás-válogatottal is nyerünk. Boldog vagyok a lehetőség miatt, nagy élmény volt itt lenne a csapattal, bízom benne, hogy hogy pályafutásom során még hasonló jó eredmények várnak. A félidőben azt beszéltük meg, hogy ugyanígy agresszívan kell játszanunk, hibára kell őket késztetünk. Ez az elején sikerült is, de ahogy telt-múlt az idő, egyre fáradtabb lett a csapat, de a szerbek ellen ez teljesen normális hiszen komoly játékerőt, minőséget képviselnek" - mondta a szerbek elleni összecsapásról Gera Zoltán.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 5. forduló

Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)

Puskás Aréna, zárt kapu, v.: Glenn Nyberg (svéd)

Magyarország: Dibusz - Botka, Lang, Kecskés - Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Kalmár, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) - Szoboszlai (Schäfer, 78.) - Nikolics (Könyves, 57.)

Szerbia: Dmitrovic - Milinkovic, Spajic, Gudelj - Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) - Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 79.)

Gólövők: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek