392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Döbbenetes! Rövidesen Ukrajnában harcolhat a legelvetemültebb orosz tömeggyilkos?

10perc.hu
2023. 01. 21.
Döbbenetes! Rövidesen Ukrajnában harcolhat a legelvetemültebb orosz tömeggyilkos?

Putyin magánhadseregébe, a Wagnerbe lépne be az a Mihail Popkov, aki 80 gyilkosságot vallott be, a hatóságok 200 fölé teszik az áldozatok számát.

Az eddig sem volt titok, hogy a Vlagyimir Putyin magánhadseregeként ismert, Jevgenyij Prigozsin által pénzelt Wagner – melynek a legutóbbi hírek szerint 50 ezer zsoldosa harcol az orosz-ukrán háborúban – a börtönökben is csábít elítélt fegyenceket a soraiba, hogy harcolni küldje őket Ukrajnába.

Eddig is számos bűnözőt szabadítottak rá a különböző frontvonalakon Ukrajnára, ám most vélhetően minden idők egyik legrettegettebb tömeggyilkosa jelentkezett, hogy szívesen harcolna Oroszországért. A promotions.hu megtudta, az illető nem más, mint a "Vérfarkas" illetve az "angarszki Mészáros" néven hírhedtté vált Mihail Popkov, aki 80 gyilkosságot vallott be, a hatóságok 200 fölé teszik az áldozatok számát.


Oroszország egyetlen fegyence Popkov, aki 2 életfogytiglani börtönbüntetését tölti     Fotó: new.sky.com


Popkov 1964 márciusában született Oroszországban, és 1992-2010 között szedte áldozatait Szibéria több városában (Angarsk, Irkutsk), valamint Vlagyivosztokban. 2015-ben ítélték éltefogytiglanra 22 gyilkosság miatt, melyek mellett 3 évvel később még 59 gyilkosságot vallott be - ebből 56-ra találtak a hatóságok bizonyítékokat – írta a new.sky.com.

Ő Oroszország egyetlen fegyence, aki 2 életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Foglalkozását tekintve rendőr volt, nem egy alkalommal ment ki helyszínelni a saját maga által elkövetett gyilkosságok helyszínére. Mihail Popkov most úgy döntött, hogy kész lenne harcolni a hazájáért.



Az orosz hatóságok engedélyeztek egy interjút az állami televíziónak, akinek az volt a kérése, hogy hadd csatlakozzon Putyin seregeihez, hiszen igen komoly rádiós tapasztalatokkal rendelkezik. Ha a kérelmét jóváhagynák, az eddigi morális kérdések a bűnözők katonai felhasználásával kapcsolatban új szintre lépnének.

Főkép forrása:
YouTube

További cikkek