393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Döbbenet és a harag lett úrrá Londonon – Hajtóvadászat indult a szombati lövöldözők után

10perc.hu
2023. 01. 15.

Hat sérültje van a londoni lövöldözésnek, köztük két gyerek, akik közül a 12 éves már hazamehetett a kórházból, míg a hétvéves kislány életveszélyes állapotban van a Scotland Yard tájékoztatása szerint.

Egész Nagy-Britanniát megrázta a szombaton történt fegyveres támadás, amelyet ismeretlenek követtek el London Camden városrészében. Mára kiderült, hogy a lövöldözésben hatan sérültek meg, négy felnőtt nő és két gyerek – írta meg a The Guardian.

A Scotland Yard legfrissebb beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba – a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak -, míg a szintén kórházba szállított 21 éves nő állapota sem életveszélyes.


A támadók egy megemlékezésen lőttek a tömegbe, amit a tavaly ősszel elhunyt anya és lánya, az 50 éves Fresia Calderon és a 20 éves Sara Sanchez tiszteletére rendeztek    Fotó: The Guardian - szórólap


Ugyanakkor a két gyerek közül az idősebb 12 éves lány könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték. A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota viszont életveszélyes, a megmentéséért mindent megtesznek az orvosok.

A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó, a szemtanúk szerint fekete járműből adták le a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében. A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert.


Elképesztő hajtóvadászat indult az elkövetők után     Fotó: TASR


A támadók egy megemlékezésen részt vevő tömegbe lőttek bele, amit Jeremy Trood atya a Szent Aloysius római katolikus templomban tartott a tavaly ősszel elhunyt anya és lánya, az 50 éves Fresia Calderon és a 20 éves Sara Sanchez tiszteletére.

Mindenesetre elképesztő hajtóvadászat indult az elkövetők után. A szombati lövöldözésre a Twitteren reagálva Sir Keir Starmer munkáspárti politikus, a terület parlamenti képviselője kijelentette, mélyen megdöbbent megdöbbent a történtektől.



A londoni polgármester, Sadiq Khan támogatásáról biztosította a sérülteket és családtagjaikat. Ed Wells, a met-i rendőrség nyomozója elárulta, a nyomozás hatalmas erővel folyik a helyi rendőrség és szakértők bevonásával.

„Biztosíthatom Camden és más városrészek lakóit, hogy mindent megteszünk, hogy azonosítsuk, a lehető legrövidebb időn belül elfogjuk és bíróság elé állítsuk a felelősöket” – állította Ed Wells.

Főkép forrása:
TASR
Címkék:
#Anglia

További cikkek