393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csúcsmeccsek a BL-nyolcaddöntőiben!

10perc.hu
2020. 12. 14.
Csúcsmeccsek a BL-nyolcaddöntőiben!

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a kapus korábbi klubjával, a tavalyi győztes FC Liverpoollal, a címvédő Bayern München a Lazióval, míg a Barcelona a Paris Saint-Germain csapatával találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn, Nyonban bonyolította le a legjobb 16 sorsolását, ebben a szakaszban a csoportelsők mellé a csoportmásodikok kerültek, azonos nemzet- és csoportbeli csapatok nem kerülhettek össze. A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 16-17-én, illetve 23-24-én rendezik, míg a visszavágókra március 9-10-én és 16-17-én kerül sor. Az első mérkőzések során a csoportmásodikok, a visszavágókon pedig a csoportgyőztesek a pályaválasztók.



Nem a legkedvezőbben alakult a BL-ben még versenyben lévő magyar válogatott játékosok sorsa, ugyanis Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a 2019-es BL-győztes Liverpool ellen kell, hogy kiharcolják a továbbjutást. Gulácsi egyébként volt klubja ellen léphet pályára, hiszen 2007-ben került a Liverpoolhoz, több szezont is eltöltött a nagy múltú klubnál, amely azonban rendszeresen kölcsönadta őt, így a felnőttek között nem mutatkozhatott be. A lipcseiek a csoportkörben már a Paris Saint-Germaint és a Manchester Unitedet is legyőzték, így nem várják feltett kézzel Jürgen Klopp csapatát.

Lesz egy másik angol-német párharc is, ugyanis a Manchester City és az egyenes kieséses szakaszban újonc Borussia Mönchengladbach is összekerült. A címvédő Bayern München papíron egyértelmű favorit a Lazióval szemben, amely húsz év után szerepel újra az egyenes kieséses szakaszban. A 13-szoros győztes Real Madrid a legutóbbi idény egyik meglepetéscsapatával, az Atalantával került össze. A Ferencváros csoportjából elsőként továbblépő Juventus ellenfele a Porto lesz, míg az Atlético az angol Chelsea ellen játszik.



A sorsolás slágerpárosítása az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain összecsapása lett: a két csapat többször találkozott már egymással az egyenes kieséses szakaszban, ezek közül a legemlékezetesebb a 2017-es negyeddöntő, amelynek első felvonását 4-0-ra nyerték otthon a párizsiak, de a visszavágón a Barca 6-1-re diadalmaskodott. Kérdés, hogy ott lehet-e majd a párharcban Neymar, a Barca korábbi, a PSG jelenlegi klasszisa, aki súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett vasárnap.

A negyeddöntők első felvonásait április 6-7-én játsszák, a visszavágókat egy héttel később bonyolítják le. A legjobb négy között április 27-28, valamint május 4-5-én találkoznak a csapatok, a döntőt pedig pedig május 29-én az isztambuli Atatürk Stadionban játsszák.

A nyolcaddöntő párosítása

Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol)

Lazio (olasz)-Bayern München (címvédő, német)

Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol)

RB Leipzig (német)-FC Liverpool (angol)

FC Porto (portugál)-Juventus (olasz)

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia)

Sevilla (spanyol)-Borussia Dortmund (német)

Atalanta (olasz)-Real Madrid (spanyol)

Főkép forrása:
uefa.com

További cikkek