393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csodára készül Torinóban a Fradi

10perc.hu
2020. 11. 24.

A Ferencváros ma 21 órakor ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében lép pályára a sztárokkal teletűzdelt Juventus vendégeként.

Aki fradista, az pontosan tudja, amikor a Ferencváros labdarúgó csapata utoljára hivatalos nemzetközi kupameccset játszott Torinóban a Juventus ellen, a klub történetének legnagyobb sikerét aratta. Ugyanis az Albert Flórián vezette gárda a Vásárvárosok Kupája 1965-ös, jó emlékű fináléjában Fenyvesi Máté 74. percben szerzett találatával győzni tudott, és ezzel elnyerte a korábbi UEFA Kupa elődjét. Most valami hasonló csodára készülnek Szerhij Rebrov vezetőedző tanítványai, akik az 55 évvel ezelőtti kupadöntő után először lépnek pályára a Juventus otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A G csoport másik keddi találkozóján a Barcelona a Dinamo Kijev vendége lesz.


A Fradi jóhangulatú edzést tartottak hétfő este a találkozó helyszínén    Fotó: fradi.hu 


A találkozó mindkét csapat számára fontos lesz, mivel a hazaiak sikerükkel szeretnének versenyben maradni a csoportelsőségért az eddig százszázalékos FC Barcelonával, míg a rosszabb gólkülönbségével sereghajtó magyar együttes egy esetleges bravúros pontszerzéssel megelőzhetné a harmadik helyen álló Dinamo Kijevet.

Azonban legyünk reálisak, a mostani összecsapáson óriási meglepetés lenne, ha az Fradi-győzelemmel érne véget, még akkor is, ha a Juventus ezúttal több kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni sérülés miatt. A Zebrák vezetőedzője, Andrea Pirlo ugyanis a védő Merih Demiral, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini, valamint a szélső Aaron Ramsey játékára sem számíthat. Persze sztárokban így sem lesz hiány, ott lesz a védelem tengelyében Matthijs de Ligt, elöl pedig Alvaro Morata és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo rohamozza majd Dibusz Dénes kapuját, utóbbi két bajnoki találattal melegített a Fradira.


Szerhij Rebrov bízik a csapatában, és hisz abban, hogy jó meccset vívhatnak a többek között Cristiano Ronaldóval felálló Juventus ellen     Fotó: fradi.hu


A zöld-fehérek is győzelemmel melegítettek a torinói meccsre a Budapest Honvéd elleni 1-0-s sikerrel, és Rebrov szerint a Ferencváros számára egy ajándék, hogy a Juventus ellen játszhat a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Nekünk ez egy ajándék, de a legjobbunkat kell nyújtanunk. Benne van a mérkőzésben, hogy hibázunk, az is, hogy kikapunk, de megígérhetem, hogy a maximumot fogjuk nyújtani. A Juventusnak több fontos játékosa is van, ezért nem csak Cristiano Ronaldóról kell beszélni, nem szabad egyetlen játékosra összpontosítani, Budapesten is mások szerezték az olasz bajnok góljait " - fogalmazott az ukrán szakember.

A Ferencváros BL-találatainak felét lövő Franck Boli mindehhez hozzátette, a motivációjukkal ezúttal sem lesz gond.


Franck Boli (középen) góljaira nagy szüksége lesz a Fradinak, ha csodát szeretne tenni     Fotó: fradi.hu


„Izgatottam indultam el reggel, mindenki felfokozott hangulatban van, hogy egy olyan csapattal játszhatunk, mint a Juventus, a motivációval nincs gond. Úgy érzem, mentálisan és fizikailag is készen állunk, olyan találkozóra készülünk, amilyenről minden labdarúgó álmodhat” – mondta a fradi.hu portálnak a kétgólos csatár.

Csapattársa, a brazil Isael kiemelte, hogy óriási elismerés a Bajnokok Ligájában szerepelni, kiváltképpen egy olyan kiváló együttes ellen, mint a Juventus.

„A futballban minden lehetséges. Ide is azért érkeztünk, hogy nyerjünk, ehhez pedig gólt kell szerezni, ezért továbbra is szeretnénk folytatni ezt a sorozatot” – közölte Isael, aki megjegyezte, minden labdarúgó számára nehéz közönség nélkül játszani, mert mindenki tele stadionban szeret futballozni, de hozzátette, ez nem szabad, hogy befolyásolja a teljesítményüket.


Andrea Pirlo játékosként vb-címet is nyert, most a Juventus edzőjeként a BL-serlegre vágyik     Fotó: fradi.hu


A Juventus szakmai vezetője, Andrea Pirlo tökéletes hozzáállást vár játékosaitól az FTC ellen. Mint említette, nagyon zavarná, ha a futballisták könnyedebben vennék ezt a meccset.

„Fontos a megfelelő hozzáállás, nem szabad a budapesti 4-1-es eredményből kiindulni. Nyerni kell, hogy mielőbb lezárjuk a továbbjutás kérdését. Kellenek a folytonos sikerek, mert az ad önbizalmat a futballistáknak. Ismerjük a Ferencvárost, amely kifejezetten jó futballt játszik, veszélyes helyzeteket teremthet, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni” – fogalmazott a játékosként világbajnok olasz szakember.

A zárt kapuk mögött megrendezendő találkozót 21 órától az M4 Sport élőben közvetíti.


Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek