393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Csoda a romok alatt! 40 óra után mentettek ki a ráomlott törmelékek alól egy kislányt Idlibben

10perc.hu
2023. 02. 08.
Csoda a romok alatt! 40 óra után mentettek ki a ráomlott törmelékek alól egy kislányt Idlibben

Lassan a kilencezret is eléri a halottak száma a földrengés sújtotta Törökországban és Szíriában, ahol több mint 11 ezer ház vált a természeti csapás martalékává.

Tovább folytatódik Törökországban és Szíriában a pusztító hétfői földrengés és az utórengések által romba döntött településeken a túlélőkért való kutatás. Sajnos ahogy haladnak a mentőegységek, úgy bukkannak rá egyre több holttestre. A török katasztrófavédelem bejelentette a földrengés áldozatainak száma ma reggelre 6234-re emelkedett – írta a The Guardian.

A sérültek száma 37 011-re nőtt - közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy több mint 79 000 ember vesz részt kutatási és mentési műveletekben a határ török oldalán. Szíriában 2470-re emelkedett a halottak száma, így a katasztrófa áldozatainak együttes száma jelenleg 8704, és várhatóan a nap folyamán tovább fog emelkedni.

Egyfajta csoda is történt a mentések során, ugyanis a szíriai Idlibben, ahol a mentők egy olyan kislányt emeltek ki a romok alól, aki már 40 órája szorult a ráomló törmelékek alól.



Eddig több mint 8000 embert emeltek ki a törmelékből Törökországban - mondta Fuat Oktay török alelnök. Körülbelül 380 000 ember keresett menedéket kormányzati menedékházakban vagy szállodákban, mások pedig bevásárlóközpontokban, stadionokban, mecsetekben és közösségi központokban húzódtak meg.

A törökországi katasztrófavédelmi hivatal közölte, hogy 11 342 épület omlott össze, amelyek közül már 5775-öt megerősítettek. A Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium tájékoztatása szerint 3400 embert helyeztek el az átmeneti menedékként használt vasúti kocsikban.

Főkép forrása:
The Guardian/Suhaib Salem/Reuters

További cikkek