393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Cselgáncs: Tóth Krisztián világbajnoki bronzérmes!

10perc.hu
2021. 06. 10.

Megszületett az első magyar érem a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, melyet a férfiak 90 kilós súlycsoportjában szerzett az MTK 27 éves dzsúdósa.

Kezdjük a jó hírrel, amit már a legelejétől vártunk! A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon. A 27 éves Tóth ezzel hatodik vb-jén is helyezéssel zárt, egyúttal a magyar cselgáncssport 16. világbajnoki bronzérmét szerezte meg, és medálja mellé 6400 dollárt kap.

A korábbi vb-ezüstérmes közönségkedvenc - aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon - a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a mongol Altanbagana Gantulgával találkozott. Az Ázsia-bajnoki ezüstérmes ellenfelét végül az aranypontig zajló hosszabbításban a bíró leléptette.


Tóth Krisztián a kvalifikációs rangsor negyedik helyezettjeként kiemelt lesz a tokiói játékokon     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


„Krisztián szépen megoldotta ezt a mongolt. Versenyen még nem ment vele, edzőtáborban már igen, magas, balos dzsúdós az ellenfél. Mostantól kizárólag az olimpia van a célkeresztben” – jelentette ki a bronzmeccset követően Tóth edzője, Pánczél Gábor.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek