393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Célba ért a kormánykommunikáció! A magyarok többsége már Brüsszelt hibáztatja az elszabadult inflációért

10perc.hu
2023. 03. 20.

A kutatásból kiderül az is, hogy a kormány üzenete nemcsak a kormánypárti szavazókra hatott, hanem a bizonytalanokra és az ellenzékiekre is.

A magyar emberek egyre növekvő hányada gondolja úgy, hogy a magas élelmiszerárak oka a brüsszeli szankciókban keresendő, nem pedig a hazai jellegzetességekben, így például a gyenge forintban vagy az Orbán-kormány gazdaságpolitikájában – írta a Népszava. Ráadásul a Publicus Research kutatásból kiderül az is, hogy a kormány üzenete nemcsak a kormánypárti szavazókra hatott, hanem a bizonytalanokra és az ellenzékiekre is.

A felmérése alapján az emberek immár 63 százaléka látja meghúzódni az elszabadult árak mögött a brüsszeli szankciókat, míg decemberben még csak 47 százalékuk vélekedett ugyanígy. Ezzel párhuzamosan 86 százalékról 75 százalékra zsugorodott azok aránya, akik szerint a gyenge forint a felelős az élelmiszerárak gyors emelkedéséért. Szintén szembetűnő, hogy amíg decemberben 74 százalék okolta a kormány gazdaságpolitikáját az inflációs rekordért, addig az így vélekedők száma 65 százalékra csökkent.

Tíz százalékkal nőtt azon kormánypárti szavazók száma – 85 százalékról 95-re – akik a brüsszeli szankciókat okolják a magas élelmiszerárakért. Ami meglepő, hogy ugyancsak jól mérhető pár hónap alatt az ellenzékiek és a bizonytalanok részéről is az Európai Unió hibáztatása. Előbbiek esetében 19 százalékról 27-re, utóbbiaknál 38-ról 57 százalékra emelkedett a Brüsszelt okolók aránya.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek