394.63 Ft

371.00 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bukás az orosz McDonald's! Finom és pont – csak éppen a kutyának sem kell

10perc.hu
2023. 03. 30.

A gyorséttermi láncot felvásárló Sistema nem váltotta be az orosz oligarcha, Alekszandr Govor  álmát, és a cég 11,3 milliárd rubel (52,5 milliárd forint) veszteséget jelentett 2022-ről.

A McDonald's-nak 847 étterme volt Oroszországban, innen származott az amerikai cég teljes bevételének 9 százaléka, mintegy 2 milliárd dollár az Ukrajna ellen indított orosz invázió előtti évben, 2021-ben. A háború kitörését követően a gyorséttermi lánc elhagyta Oroszországot, ám a helyén létrejött orosz gyorsétterem működtetője jelentős veszteséggel zárta a tavalyi évet.

A Vkuszno – i Tocska – ami magyarul annyit tesz, hogy „finom és pont” – főleg ugyanazokat a termékeket árulta új marketing alatt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A McDonald’s orosz éttermeit az orosz mágnás és vállalkozó, Alekszandr Govor vásárolta meg, aki korábban 25 szibériai McDonald's franchise engedélyével rendelkezett – írta a napi.hu.


A Vkuszno – i Tocska ugyanazokat a termékeket árulta új marketing alatt, mint a McDonald's, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket     Fotó: AFP


A Sistema 11,3 milliárd rubel (52,5 milliárd forint) veszteséget jelentett 2022-ről. A cég alá tartozó éttermek 2022 március közepétől júniusig nem működtek. Az új márka első étterme tavaly június 12-én nyílt meg Moszkvában, a kibővített hálózat újranyitása fokozatosan történt szeptember végéig.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek