392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Börtönben marad Navalnij

10perc.hu
2021. 02. 20.
Börtönben marad Navalnij

Helyben hagyta a moszkvai városi bíróság azt az alsóbb szintű határozatot, amely letöltendőre változtatta az Alekszej Navalnij ellenzéki politikusra korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést az úgynevezett Yves Rocher-ügyben.

Végleg eldőlt Alekszej Navalnij sorsa, rácsok mögött marad, azaz Oroszország nem teljesíti az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) azon kérését, miszerint bocsássák szabadon az ellenzéki politikust.

A rosbalt.ru tudósítása szerint a fellebbviteli bíróság határozata értelmében Navalnijnak a korábban házi őrizetben eltöltött idő figyelembe vételével a rá kiszabott három és fél évből valamivel több, mint két és fél évet kell letöltenie.

Navalnij próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésének letöltendőre változtatását az orosz büntetés-végrehajtás kérte azt állítva, hogy hatvanszor sértette meg a feltételes szabadlábra helyezéssel járó kötelmeket.

Navalnijt ráadásul egy másik perben egy második világháborús veterán megrágalmazása címén is bűnösnek találták.

A bíróság 850 ezer rubel (a rubel jelenleg négy forintot ér) pénzbüntetésre kötelezte. A bíró emellett átküldte az orosz Nyomozó Bizottságnak (SZK) a vádlott azon kijelentéseinek jegyzőkönyvét, amelyekkel Navalnij az ügyész szerint megsértette a bíróságot és az ügyészt, ami egy újabb eljárás alapja lehet.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek