393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Bolondos idő esővel, széllel és néha előbukkanó nappal

10perc.hu
2023. 03. 13.
Bolondos idő esővel, széllel és néha előbukkanó nappal

Folytatódik a változékony idő a héten, előbb melegedés várható, majd a március 15-ei nemzeti ünnepen visszaesik a hőmérséklet, majd a hét második felében ismét melegedés kezdődik az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint.

Ma az ország déli részein fátyolfelhős idő várható, míg az északi megyékben a felhőzet olykor - főleg a délután második felében - meg is vastagszik, de csapadék ott sem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Kedden a nap első felében főleg fátyol- és gomolyfelhőkre kell számítani, majd a déli óráktól nyugat, északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, zápor, sőt néhol zivatar is kialakulhat. Hajnalban 0-10, délután 13-22 fok valószínű.

Szerdán, március 15-én borult idő várható. Délutántól a Dunántúlon nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunától keletre azonban borult maradhat az ég. Többfelé kell esőre, zárporra számítani, és az esőt helyenként havas eső, havazás válthatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték 3 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön a vastagabb frontfelhőzet délelőtt északkeletről is elvonul és általában napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximum 7 és 13 fok között várható.

Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti szelet. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek