EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Bocsait féltette, vadászra támadt a barnamedve

Nagyvilág
10perc.hu/FG
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/Spectrum FM Costa Almeira

A 70 éves férfi súlyos lábsérüléseket szenvedett mielőtt fegyverével leterítette az állatot, amely halálos sebet kapott.

A Pireneusokban az 1990-es évekre nagyon megfogyatkozott a medveállomány, ezért a párizsi kormány a populáció védelme érdekében új egyedek betelepítéséről döntött a régióban. Ez nem aratott osztatlan sikert a helyi farmerek körében, akik féltik haszonállataikat a medvéktől.

Az anyamedvék adott esetben emberre is támadhatnak, ha bocsaikat veszélyben érzik. Az emberek és a medvék együttélése Franciaország déli részén is hordoz veszélyeket magában, csakúgy, mint Romániában.

Így járt most a Pireneusokban vaddisznóra vadászó férfi, akire egy a bocsait féltő barna anyamedve támadt rá. A 70 éves vadász súlyos lábsérüléseket szenvedett, mielőtt fegyverével leterítette az állatot. A bocsaival a hegyekben bóklászó medve halálos sebet kapott, a vadászt a Toulouse-i kórházba szállították az esetet követően.

A férfi az Ariége-i helyi vadásztársaság tagja, közölte a rendőrség a Spectrum FM-mel. A medve többször belemart az idős vadászba, súlyos artériás sebeket ejtve rajta a fegyver eldördülése előtt. Az elárvult bocsok sorsáról egyelőre nincs információ.