EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Bekeményítettek az oroszok, életfogytra ítélik a pedofilokat

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az erről szóló törvényjavaslatot az orosz parlement alsóháza január 18-án, a felsőháza pedig január 26-án hagyta jóvá.

Ahogy azt előre megmondta, aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a törvényt, amelynek értelmében életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki pedofilokra fiatalkorúak elleni szexuális bűncselekmény esetén. Ez a büntetési tétel eddig a visszaeső gyerekmolesztálókra vonatkozott.

Ez azt is jelenti, hogy már nemcsak 14 év alatti gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény kerül a pedofilok által elkövetett bűncselekmények közé, ugyanis az új törvény értelmében ezzel a büntetési tétellel már olyanok is sújthatók, akik hasonló bűncselekményt korábban 18 év alatti áldozat ellen követtek el.


Már nemcsak 14 év alatti gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény kerül a pedofilok által elkövetett bűncselekmények közé    Fotó: freepik.com


A jogszabály azt is kimondja, hogy az ellen, akinél a pedofília bűntette erőszak alkalmazásával párosul, vagy több gyermek ellen követik el, nem is jöhet szóba más büntetési tétel. A törvényjavaslatot az orosz parlement alsóháza január 18-án, a felsőháza pedig január 26-án hagyta jóvá.