EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Beintett a Posta az embereknek – nem nyitják ki a bezárt postahivatalokat

Belföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: ATV

A jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli, ráadásul a Magyar Posta szerint lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál így is mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére.

Noha az érintett lakosság döntő többsége a legtöbb helyen kérvényezte a tavaly októberi döntés visszavonását, a Magyar Posta Zrt. mégis úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására. A cég szerint ugyanis a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő Magyarországon.

A társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Ugyanakkor a lakosság nyomására és az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások eredményeként, 32 településen összesen 45 posta újra kinyitott.

A vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit. Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére.