393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Beindulhatott a fürdőszezon!

10perc.hu
2021. 05. 04.

Végre kinyithatnak a fürdők is, így az ország 25 városában összesen 32 fürdőben csobbanhatunk az első napon.

A fürdőkedvelők körében most nagy az öröm, azonban mielőtt elindulunk, érdemes tájékozódni. A termalfurdo.hu összegyűjtötte, mire kell odafigyelnie annak, aki máris kihasználja a régóta mellőzött fürdőzési lehetőségeket. Létszámkorlát ezúttal nincs, minden szolgáltatást beüzemelhetnek a fürdők. Működhetnek a kül- és beltéri medencék, szaunák, csúszdák és a medencék élményelemei is.

Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak léphetnek be a fürdőkbe vendégként. A felnőtteknek a személyi igazolványukat is fel kell mutatni a bejáratnál. A fiataloknak abban az esetben kell igazolniuk, hogy még nem töltötték be a 18-at, ha ez nem egyértelmű. Ők személyivel, diákigazolvánnyal, jogosítvánnyal tehetik ezt meg. A kisgyerekeknek ilyesmire természetesen nem lesz szükségük. Az igazolványok ellenőrzése miatt készüljünk arra, hogy a bejutás hosszadalmasabb lehet.


A fővárosban a Rudas már május 1-e óta látogatható    Fotó: termalfurdo.hu


A járványak még nincs vége, így azoknak is be kell tartaniuk a szabályokat, akik már legalább részben védettek. A fürdőkben előírás, hogy a nem egy háztartásba tartozóknak továbbra is tartani kell a másfél méretes távolságot, ám azokon a területeken, ahol ez nem megoldható, szükség lehet maszkra is. Ez nem csak a bejáratnál, a büféknél, csúszdáknál való sorbanállásra, hanem a pihenőterületekre és a medencetérre is vonatkozik.

Fontos, hogy a medencébe lépés előtt alaposan zuhanyozzunk le, minden esetben használjuk a lábmosót és a medencéken kívül hordjunk papucsot. A gyakori, alapos kézfertőtlenítés is fontos. A fürdők ennek lehetőségét biztosítják.

A budapesti gyógyfürdők közül május 1-én 6 nyitotta meg a kapuit. A négy műemlékfürdő - a Széchenyi, a Rudas, a Gellért és a Lukács fürdő – mellett a zuglói Paskálban és a 3. kerületi Csillaghegyi fürdőben fürödhetjük ki magunkból az elmúlt hónapokban felhalmozódott stresszt. Ezen kívül megnyílt Ráckevén az Aqualand és Esztergomban a Szent István Strand is.


A  Demjéni Termál Völgyben szintén megnyitott május első napján a messzeföldön híres barlangfürdő    Fotó: termalfurdo.hu


Több fürdőről is elmondható, hogy a strandjaikat még nem nyitják meg. Ez a helyzet Bükfürdőn is, ahol a fedett fürdőegységek mellett a kiúszós medencéket és a kültéri gyógymedencéket használhatjuk. A debreceni Aquaticumban a három nagy zóna közül egyelőre csak a Mediterrán Élményfürdőt nyitották meg. A termálfürdőbe és a strandra vágyóknak egylőre várniuk kell. Kaposváron, a Virágfürdőben szintén a fokozatos nyitás mellett döntöttek, hiszen egyelőre csak a szaunavilág, a három különböző hőfokú gyógyvizes medence és a fedett 25 m-es medence használható.

 A fent említetteken kívül május 1-től fogad vendégeket a világviszonylatban egyedülálló Hévízi Tófürdő, az ország legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa is, a kimagaslóan magas ásványi anyag tartalommal rendelkező gyógyvizéről híres Igali Gyógyfürdő., vagy a Demjéni Termál Völgy. Arról, hogy a többi fürdő mikor nyit, itt található bővebb információ.

Főkép forrása:
termalfurdo.hu

További cikkek