EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Barcelona: Koeman kirúgva, Xavi érkezhet

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: fcbarcelona.com

Bekövetkezett az, amiről már hetek óta beszélnek: a katalán klub elnöke, Joan Laporta a Rayo Vallecanótól elszenvedett vereség után megköszönte a holland edző munkáját.

Vélhetően az FC Barcelona egyik legmélyebb válságát éli át, hiszen egyrészt az anyagi háttér finoman szólva nincs rendben a klubnál – például erre vezethető vissza Lionel Messi távozása –, míg szakmailag is súlyosak a gondok.

Nem elég, hogy a Bajnokok Ligájában gyengén szerepel a Barcelona – három forduló után mindössze 3 ponttal áll a csoport 3. helyén –, de a hazai bajnokságban is sorozatos kudarcok érik, legutóbb az elveszített El Classico után a Rayo Vallecano győzte le a katalánokat szerda este 1–0-ra, és a csapat a tabella 9. helyén várja a folytatást.

Joan Laporta lépett, és a klub honlapján megjelent hír szerint közölte, hogy a pont egy esztendeje kinevezett Ronald Koeman mától nem a Barcelona edzője. A klubelnök felvette a kapcsolatot a katalánok korábbi játékosikonjával, Xavi Hernándezzel, hogy legyen a Barcelona következő vezetőedzője.

A 41 éves Xavi jelenleg a katari al-Szadd SC szakvezetője, és eddigi kétéves munkája során egy bajnoki cím és két kupagyőzelem, összesen hét különböző trófea fűződik a nevéhez. Xavi szerződtetését nehezítheti az anyagi gondban lévő katalánok számára, hogy a volt középpályásuk a nyáron hosszabbította meg a szerződését 2023 nyaráig.