395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát

10perc.hu
2021. 05. 04.

A lila-fehérek hosszabbítás után 1-0-ra verték a Puskás Arénában a MOL Fehérvár gárdáját, és immár 11-szeres kupagyőztesnek vallhatják magukat.

Sokan csak legyintettek, amikor kiderült, hogy a MOL Fehérvár ellenfele az az Újpest lesz a Magyar Kupa döntőjében, amelyiket a bajnokságban háromszor is „kitömtek” a fehérváriak, sorrendben 5-1-re, 5-0-ra és 4-0-ra. Nos, ahogy az már ilyenkor lenni szokott, a legfontosabb pillanatban Dávid mindig képes legyőzni Góliátot, és nem volt ez másként a hétfőn késő éjszakába nyúló kupafináléban sem.

Ugyanis az Újpest FC nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírását, miután a lila-fehérek a Puskás Arénában nézők előtt rendezett döntőben hosszabbítás után 1-0-ra győzték le az ellenfelüket. A találkozó egyetlen gólját Lirim Kastrati szerezte a 101. percben, a fehérváriak ekkor már kettős emberhátrányban futballoztak.

Az Újpest 2018 után hódította el újra a trófeát, összességében pedig 11. alkalommal diadalmaskodott. Sikerével a lila-fehérek indulhatnak a Konferencia Liga első kiírásában, míg a Fehérvárnak ugyanehhez még legalább egy pontot kell szerezniük a bajnokság hétvégi záró fordulójában. Ugyanis a negyedik Paksnak még matematikai esélye van megelőzni őket a tabellán.



A győztes újpestiek német vezetőedzője, Michael Oenning a találkozót követően elmondta, ez egy fantasztikus nap a klub életében, ráadásul különösen nagy győzelem a stadionba visszatérő szurkolók miatt, akiknek a támogatása sokat jelentett a csapatnak.

„Az első húsz percben kissé beszorított minket a Fehérvár, de percről percre javult a játékunk. A ráadásban sikerült gólra váltanunk a helyzetünket, a riválisnak pedig kilenc emberrel már nem volt esélye egyenlíteni. Fantasztikus érzés kupagyőztesnek lenni, ráadásul múlt csütörtökön vívtuk ki az NB I-ben maradásunkat, így elképesztően zárjuk a szezont” – állította Michael Oenning.

"Tisztelettel győzünk és büszkén veszítünk. Kizárólag magunkban kell a hibákat keresni, és nem a bíró döntéseiben. Az első félidőben domináltunk, rendben volt a játékunk. A második félidőben viszont nem találtuk a jó megoldásokat, ami görcsössé tett minket, az Újpest pedig belejött a mérkőzésbe. Természetesen van hiányérzetem, sokat kell dolgoznunk azon, hogy ilyen helyzetekben megtaláljuk a megoldást egy mélyen védekező csapat ellen" – jelentette ki Szabics Imre, a fehérváriak mestere.


MOL Magyar Kupa, döntő:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Puskás Aréna, 4500 néző, v.: Bogár

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic (Máté, 118.), Kastrati, Kutrumpisz (Szakály P., 102.), Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 75.) - Beridze (Perosevic, 114.), Junior Tallo (Simon K., 114.).

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla (Fiola, 63.), Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye (Alef, a hosszabbítás előtt), Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics (Houri, 76.), Zizivadze.

Gólszerző: Kastrati (101.)

Piros lap: Baosic (68., a kispadról), illetve Rus (90.), Alef (97.)



Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek