395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az oroszok szétlőtték az ukrán katonai reptereket, a menekülők elárasztották Kárpátalját

10perc.hu
2022. 02. 24.

Oroszország védelmi minisztériuma szerint a polgári lakosságot és a fegyvert letevő ukrán katonaságot nem éri támadás, viszont a katonai infrastruktúrát nagypontosságú fegyverek semmisítik meg.

Hatalmas erőkkel folytatódik tovább az orosz támadás Ukrajna ellen. Az orosz védelmi minisztérium közleményt adott ki, melyben bejelentette, hogy működésképtelenné vált az ukrán fegyveres erők légi bázisainak katonai infrastruktúrája.

Noha az Ukrajnából érkező video és fényképfelvételek nem ezt igazolják, a tárca szerint az orosz fegyveres erők nem mérnek tüzérségi vagy légicsapásokat Ukrajna városaira, az ukrán katonai infrastruktúrát nagypontosságú fegyverek semmisítik meg.



Ugyanis az orosz hadsereg célpontjai az ukrán katonai infrastruktúra, a légvédelem eszközök, a katonai repterek és az ukrán légierő. Noha erre sincs semmilyen bizonyíték, vagy éppenséggel rengeteg cáfolat lát erről napvilágot, az oroszok szerint az ukrán fegyveres erők alegységei és katonái tömegesen hagyják el állásaikat, fegyvereiket hátrahagyva.

„Sem a polgári lakosságra, sem pedig az ukrán fegyveres erők fegyverletételt végrehajtott alegységeire nem mérnek csapásokat az orosz alakulatok" - hangzott a tájékoztatás, miközben hozzátették, a támadók sem a levegőben, sem pedig a szárazföldön nem szenvedtek vereségeket.



Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azt mondta, hogy fehérorosz csapatok nem vesznek rész a donyec-medencei különleges műveletben. Ugyanakkor a TASZSZ bejelentette, hogy az orosz hajózási ügynökség felfüggesztette a hajózást az Azovi-tengeren.

Szemtanúk beszámolói szerint óriási sorok alakultak ki a kárpátaljai határátkelőknél és a közelükben található benzinkutaknál. A Kárpátalja.ma portál csütörtök délelőtti beszámolója szerint az országban kialakult helyzet miatt az emberek megrohamozták a boltokat és a benzinkutakat, a bevezetett hadiállapot miatt pedig többen elindultak Magyarország irányába.



Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója a megyei állami közigazgatási hivatal honlapján közölte, hogy megerősítették a kritikus infrastruktúra védelmét, menekültek befogadására készül a megye. Minden tanintézmény távoktatásra tért át. A hágókon ellenőrzőpontokat állítottak fel mind a kilépő, mind pedig a belépő forgalmat kontrollálják.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek