393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Az orosz oligarchák után most a kínai hírességek halnak meg sorban

10perc.hu
2023. 01. 05.

Az elhunytak nekrológjában sehol sem említik, hogy mi lehet a haláluk pontos oka, a világ szerint valamennyien a koronavírusban haltak meg.

Amióta Kínában a társadalmi feszültségek – szinte zendülések – miatt szakítottak a zéró tolerancia elvével a coviddal szemben, ugrásszerűen megnőtt a fertőzések és a halálozások száma. Persze ezt is csak találgatni lehet, ugyanis egy ideje a kínai hatóságok semmilyen adatot nem hoznak nyilvánosságra.

Mindenesetre a BBC riportja szerint az elmúlt időszakban több kínai híresség is életét vesztette, ám egyikük nekrológjában sem szerepelt a halál oka. Sőt, a hivatalos forrásokban sincs nyoma a tömeges elhalálozás okainak.


A pekingi operaház híres szopránénekese, a 40 éves Csu Lanlan halálhíre okozott döbbenetet szerte Kínában     Fotó: Kínai Állami TV


A brit portál kínai sajtóinformációkra támaszkodva közölte, december 21. és 26. között a Kínai Tudományos Akadémia 16 tudósa veszítette el az életét. Majd a pekingi operaház híres szopránénekese, a 40 éves Csu Lanlan halálhíre okozott döbbenetet szerte Kínában, de ezt követte január elsején Kung Jintang színész, egy nappal később pedig Hu Fuming újságíró és Ni Csen forgatókönyvíró halálhírének bejelentése.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek