393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Angol házidöntő lesz a Bajnokok Ligájában!

10perc.hu
2021. 05. 06.
Angol házidöntő lesz a Bajnokok Ligájában!

A Manchester City után a Chelsea jutott a labdarúgó a BL isztambuli döntőjébe, és ha ma este az esélyeknek megfelelően a Manchester United és az Arsenal kiharcolja a továbbjutást az Európa-liga elődöntőjéből, akkor mindkét nemzetközi kupa fináléját kisajátíthatják az angol csapatok.

Kezdjük a leglényegesebb hírrel: a Chelsea gárdája a Bajnokok Ligája második elődöntőjének londoni visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég Real Madridot, így 3-1-es összesítéssel bejutott a május 29-i, Isztambulban megrendezendő fináléba. Miután kedden a Manchester City kettős győzelemmel búcsúztatta a tavaly döntős Paris Saint-Germaint, így angol házidöntőre kerül sor, amit ebben a sorozatban 2008 (Manchester United-Chelsea) és 2019 (Liverpool-Tottenham) után harmadszor rendezhetnek meg.

Ha ehhez azt is hozzátesszük, hogy a ma esti Európa-liga elődöntőiben bejut a döntőbe a Manchester United – az első, hazai meccsen 6-2-re verte az AS Romát – és az Arsenal – 2-1-re kapott ki idegenben a Villarreal csapatától –, akkor a második számú kupában is angol házidöntőt rendezhetnek. Ez a ritkaság 2019-ben már előfordult, amikor a BL-ben a már említett Liverpool-Tottenham, míg az El-ben a Chelsea és az Arsenal játszotta a finálét.

Szintén további érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában két olyan edző néz majd farkasszemet egymással Pep Guardiola (Manchester City) és Thomas Tuchel (Chelsea) személyében, akik már a második csapatukkal jutottak el idáig. Sőt, Tuchel egy éven belül képes volt erre a bravúrra, hiszen a tavalyi kiírásban a Paris Saint-Germain szakvezetőjeként is érdekelt volt a BL-fináléban. És hogy mi magyarok is büszkék lehessünk egy kicsit, Tuchel mellett mindkét alkalommal Lőw Zsolt volt a másodedző.


   

„Megérdemelten nyertünk, hiszen végig nagyon elszántan védekeztünk és motiváltan, sikeréhesen játszottunk. Fantasztikus sikert értünk el, nagy gratuláció a csapatomnak. Hogy az újabb döntő a tehetségem bizonyítéka lenne? Vagy nem, mert ez nem ugyanaz a klub már... Nagyon, nagyon örülök az újabb döntőnek, és hálás vagyok a sorsnak. Még nem gondolok a döntőre, meglátjuk, mi lesz addig velünk, remélem, jó csapattal és még jobb formában érkezünk Isztambulba, ahova természetesen győzni megyünk” – jelentette ki a Sky Sportsnak Tuchel.

Kollégája, Zinédine Zidane nem rejtette véka alá, hogy a Chelsea megérdemelten lett döntős, és a kiesést nem fogta arra, hogy a Real Madridban sok volt a sérült.

„Megérdemelten nyert az ellenfél, mert nagyszerűen futballozott. Aki játszott ma a csapatomban, mindenki teljesen egészséges volt, büszke vagyok rájuk, megpróbáltuk, becsülettel teljesítettünk, és csak egy mérkőzésre voltunk a finálétól. Ha előrébb szeretnénk jutni, akkor az ilyen meccseken sokkal jobban kell támadnunk, mert most egyszerűen nem voltak tiszta helyzeteink. Innentől kezdve csak a La Ligára szabad koncentrálnunk, meg kell nyernünk a bajnokságot” – értékelt a korábbi Aranylabdás.



Bajnokok Ligája, elődöntő

Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 2–0 (1–0)
London, Stamford Bridge, zárt kapuk mögött. Vezette: Orsato (olasz)
Chelsea: É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 89.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount (Zijes, 89.), Havertz (Giroud, 90+4.) – Werner (Pulisic, 67.). Menedzser: Thomas Tuchel
Real Madrid: Courtois – Nacho, Éder Militao, Sergio Ramos, F. Mendy (F. Valverde, 63.) – Modric, Casemiro (Rodrygo, 76.), Kroos – Vinícius Júnior (Asensio, 63.), Benzema, E. Hazard (Mariano Díaz, 89.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Werner (28.), Mount (85.)
Továbbjutott: a Chelsea, 3–1-es összesítéssel

A Bajnokok Ligája döntője
2021. május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk Olimpiai Stadion
Manchester City (angol)–Chelsea (angol)

Főkép forrása:
Twitter/Chelsea/Faisal HQ

További cikkek