395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Abbahagyta az éhségsztrájkot Navalnij

10perc.hu
2021. 04. 23.

Kivizsgálták Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikust egy vlagyimiri polgári kórházban, és az eredményeit látva az ellenzéki politikust megvizsgáló orvosok rávették őt az éhségsztrájk befejezésére.

Újabb, és nem várt fejlemény történt Alekszej Navalnij ügyében. Előbb egy vlagyimiri polgári kórházban alaposan kivizsgálták a letöltendő börtönre ítélt orosz ellenzéki politikust, majd a leleteket kiadták Navalnij orvosainak is.

Jaroszlav Asihmin általános orvos, Alekszej Erlih aneszteziológus, Vszevolod Surhraj idegsebész, Andrej Plotnyikov neurológus és Anasztaszija Vasziljeva szemész, az Orvosok Szövetsége szakszervezet vezetője közösen írt egy közleményt, melyet a sajtó mellett eljuttattak Navalnijnak is. Ebben arra kérték Navalnijt, hogy haladéktalanul fejezze be az éhségsztrájkot, amely károsíthatja az egészségét, és a halálát is okozhatja.

Nos, az orvosok kérése meghallgatásra talált, ugyanis a rosbalt.ru megtudta, hogy az ellenzéki politikus a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy abbahagyta az éhségsztrájkot. „Az elért haladás és az összes fejlemény figyelembevételével megkezdem az éhségsztrájkból való kiszállást. Ez a szabályok szerint ugyanúgy 24 napig fog tartani, és azt mondják, hogy még nehezebb lesz. Úgyhogy kívánjanak szerencsét!" - írta az Instagramon Navalnij.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek