EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

25 millió dollárt kapnak Mariupol védői a Chelsea-hez igazoló Mudrik 100 milliós átigazolási díjából

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/FC Chelsea

Az elképesztő felajánlást az Azovsztal acélgyár és a Sahtar Donyeck tulajdonosa, Rinat Ahmetov tette, és az 1 milliárd hrivnyányi összeget orvosi kezelésre, művégtagokra, pszichológiai segítségnyújtásra, vagy más igényekre lehet költeni.

Már az is meglepte a világot, hogy a Premier Leauge egyik élcsapata, a Chelsea 100 millió euróért leigazolta a Sahtar Donyeck 22 éves szélsőjét, Mihajlo Mudrikot, aki 8 évre írt alá a londoni kékekhez. Ebből az összegből a Telex információja szerint fixen 70 milliót kap meg az ukrán fociklub, további 30 millióhoz pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén jut a Sahtar.

Azonban kiderült, a transzferdíjból újabb 25 millió dollár – 1 milliárd hrivnya vagy 9,2 milliárd forint – kikerül a kasszából, ugyanis az Azovsztal acélgyár és a Sahtar Donyeck tulajdonosa, Rinat Ahmetov ezt az összeget felajánlotta Mariupol védőinek. Erről maga Ahmetov számolt be a csapat honlapján.A gyár- és csapattulajdonos először is megköszönte a „civilizált világnak” az Ukrajnának nyújtott segítséget, szerinte csak emiatt beszélhetünk még egyáltalán ukrán futballról. Bejelentette, hogy elindítja az Azovsztal Szíve nevű projektet, ami a Mariupol védelmekor elesett katonákat, sebesülteket és családjaikat segíti majd.

A 25 millió dollárnyi összeget orvosi kezelésre, művégtagokra, pszichológiai segítségnyújtásra, vagy más igényekre lehet költeni. A pénz osztását egy profi szervezet végzi majd, amely kapcsolatban áll Azovsztal védőivel, családjaikkal, gondozóikkal és önkéntesekkel.