393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

2021: jönnek a szuperbiztos laptopok és asztali gépek

10perc.hu
2021. 01. 03.
2021: jönnek a szuperbiztos laptopok és asztali gépek

A home office felpörgette a hordozható gépek iránti igényt, ám a járvány utáni időszakban azonban a teljesítmény és a hordozhatóság mellett új szempontok is előtérbe kerülhetnek.

2020-ban felpörgött a hordozható PC-k forgalma, és elemzők szerint ez a növekedés 2021-ben is folytatódni fog, még ha nem is olyan ütemben, mint idén. A Canalys szerint ez a trend kitart: elemzésük alapján 2021-ben 1,4 százalékos bővülést jósolnak a teljes szegmensre. A cég szerint a következő évben a legnagyobb növekedés a noteszgépek és a tabletek kategóriájában várható.

A computerworld.hu úgy véli, a PC piac forgalmát 2021-ban a távmunka mellett a digitális tanulás továbbra is felhúzza, és azt jósolják, hogy az erősebb eszközökre az új szoftverek és szolgáltatások révén új feladatok várnak. A pénzügyi alkalmazások miatt kulcskérdéssé válik a hardveresen megtámogatott biztonság.



A szakértők kedvező hatásúnak tartják, hogy az Apple az Intel processzorairól a saját M sorozatú lapkáira váltott, amelyek alacsonyabb fogyasztás mellett is hasonló teljesítményt nyújtanak. Az Adobe a napokban kiadta a Premiere Pro, Premiere Rush, és Audition M1 Mac gépeken futó bétaverzióját, és a Microsoft is elkészült több Office 365 app, köztük a Word és az Excel M1 lapkára adaptált változatával, amelyek natív módban működnek, tehát nem igényelek fordítást.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek