EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

A Horvátországban nyaraló telekomosoknak jár az 5G!

Tech és tudomány
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

5G roamingra vonatkozó megállapodást kötött a Magyar Telekom a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó Hrvatski Telekommal, Horvátország legnagyobb távközlési szolgáltatójával.

Jó hír azoknak, akik egyrészt telekomos előfizetéssel rendelkeznek, és nyáron Horvátországban nyaralnak. Ugyanis a Magyar Telekom 5G-képes készülékkel és díjcsomaggal rendelkező ügyfelei a csomagjukban foglalt EU roaming helyzetben felhasználható adatmennyiség mértékéig, külön díjfizetés nélkül élvezhetik az 5G előnyeit a Hrvatski Telekom hálózatán. És ugyanez érvényes Magyarországon a Hrvatski Telekom 5G előfizetői számára.

Az origo.hu szerint a Hrvatski Telekom 5G hálózata jelenleg 34%-os lakosságra vetített, kültéri lefedettséggel rendelkezik az országban. Az 5G szolgáltatás országszerte több településen elérhető, köztük a négy legnagyobb városban (Zágráb, Eszék / Osijek, Fiume / Rijeka, Split) és 30 további településen.

A Magyar Telekom a jövőben további szolgáltatókkal tervez 5G roaming megállapodást annak érdekében, hogy a járványhelyzetet követően, amikor újra lehetőség nyílik az utazásra, ügyfeleinek már nyaralásuk vagy üzleti utazásuk alkalmával se kelljen lemondaniuk az 5G szolgáltatás előnyeiről.