EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Akár százezer forintot is elkérnek a jegyüzérek egy belépőért

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: X (Twitter)

Rászabadultak a nepperek a magyar–szerb meccsre a feketepiacon.

Csupán három óra alatt az összes jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott következő mérkőzésére, a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőre, de nem mindenkit a szurkolás vezérel, sokan hasznot akarnak húzni a hatalmas érdeklődésből. Van, aki több mint százezer forintért kínál belépőt a Rossi-csapat meccsére a feketepiacon – írja a Magyar Nemzet.

„Eladó jegyek. II. kategória. Négy db egymás mellé, 120 ezer Ft/darab. Akit érdekel, írjon.” – íme, az egyik hirdetés, és korántsem ez az egyetlen. Akad, aki egész portfóliót kínál több kategóriában külön árakért. Olyan is akadt, aki panaszkodott ezért: „De 8500 Ft volt a rendes ára. Muszáj hatszoros áron adni?”

Majd jött a válasz: „Ez a mai ára, holnap lesz, aki elviszi 60-ért.” Beindultak tehát a nepperek, ami nem szép dolog, de hát úgy látszik, hogy a kereslet-kínálat törvénye mindent felülír.

Kérdés, a Magyar Labdarúgó-szövetség tud-e bármit tenni a jelenség megfékezésére. Az ugyanis árt az ügynek, hogy az elkötelezett szurkolók helyett első körben nepperek jutnak belépőhöz.