EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Konferencia Liga: szégyenszemre kiesett a Fehérvár!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Felébredve a nyári labdarúgó Európa-bajnokság okozta eufóriából, a magyar szinten hatalmas költségvetéssel dolgozó MOL Fehérvár FC az új kupasorozat selejtezőjének első fordulójában búcsúzott az örmény Ararat Jerevánnal szemben.

Vélhetően egy szóban összefoglalhatjuk azt a teljesítményt, amit a fehérvári focicsapat – a futball szót nem szeretnénk megsérteni – produkált az európai harmadik számú kupasorozat, a Konferencia Liga első selejtező körében: SZÉGYEN!

A hazai szinten kimagasló költségvetésű klub ismételten úgy vágott neki a szezonnak, hogy majd most megmutatja, visszahódítja a Ferencvárostól a bajnoki címet, és a most debütáló kupasorozatban bejutnak a csoportkörbe. Aztán a Konferencia Liga selejtezőjének első körében szembe jött a fájdalmas valóság az Ararat Jereván személyében.

A világ futballjában, legalábbis a jelenlegiben szinte sehol sem jegyzett örmény klub leckét adott a sportág szinte minden ágából az elbizakodott fehérváriaknak. Szabics Imre együttese a hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után a mai visszavágón 2-0-ra kapott ki, és szégyenszemre máris búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

Erre szinte nincsenek szavak, a mai találkozó után – ahol lélektelenül, egymásra mutogatva álldogáltak a pályán – azon sem csodálkoznánk, ha jelentős változásokról és legalább annyira jelentős büntetésekről olvashatnánk a fehérvári focistákkal kapcsolatban. Talán egyedül Kovácsik kapus hozta azt, ami elvárható volt, ugyanis a bravúrjai nélkül még ennél is nagyobb szégyen érte volna a magyar klubfocit.


Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Ararat Jereván (örmény)-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Gjumri, Városi Stadion. Vezette: Pajac (horvát).

Ararat: Jermakov – J. Bravo (Ro. Hakobjan, 76.), Prljevics, Mkojan, Margarjan – Muradjan, Pobulics – Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.), Deblé (Silue, 54.), Malakjan (Manojan, 54.) – Kone. Vezetőedző: Vardan Bicsahcsjan

Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Lüftner (Muszliu, 11.), Stopira, Heister – Nego, Alef – Bamgboye (Dárdai P., 61.), Houri (Zivzivadze, a szünetben), Petrjak – Nikolics. Vezetőedző: Szabics Imre

Gólszerző: Pobulics (33.), Silue (85.)

Továbbjutott az Ararat Jereván, 3–1-es összesítéssel.