EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Marco Rossi: "Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk!"

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: mlsz.hu

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem volt háromgólos különbség a portugál és a magyar csapat között.

Túl vagyunk a magyar válogatott bemutatkozó mérkőzésén a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és Marco Rossi együttese F csoport nyitómeccsén 3-0-ra kikapott a címvédő Portugáliától. A Puskás Aréna zsúfolásig megtelt a találkozóra, és a szurkolók remek hangulatot varázsoltak, nem rajtuk múlt, hogy elmaradt a bravúr.

A magyar válogatott a 84. percig tartotta a gólnélküli állást a jóval esélyesebb portugálok ellen, aztán jött egy peches találat, ami lélekben megtörte a magyar csapatot, és Cristiano Ronaldo két találatával végül fölényes győzelmet arattak a portugálok. A kapitány úgy véli, le kell vonni a megfelelő tanulságokat, de innentől kezdve előre kell tekinteni, hisz a válogatottra vár még két csoportmeccs.


Cristiano Ronaldo két gólt is lőtt, így fölényes győzelmet arattak a portugálok      Fotó: MTI/Kovács Tamás


„A 83. percig elégedett voltam a játékunkkal, de azután sajnos három gólt is kaptunk. Az összteljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy bátrabban kell játszanunk, ha helyzeteket akarunk kialakítani. Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. Az utolsó tíz percben történtek elemzést igényelnek, de innentől kezdve előre kell tekinteni” – jelentette ki az mlsz.hu portálnak Marco Rossi.

A portugálok szakvezetője, Fernando Santos szerint csapata végig jól játszott, mert a biztonságra törekedő magyarokat védekezésre kényszerítették és nem hagyták birtokolni a labdát. Elárulta, fantasztikus volt ismét telt házas stadionban futballozni, egyúttal megköszönte annak a négyezer portugálnak a buzdítást, aki vállalta az utat a magyar fővárosba.


Marco Rossi úgy véli, ha olyan jól játszana a csapata, mint ahogy a közönség buzdította őket, akkor több meccset is nyerhetnének     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


„Az első félidőben is jól játszottunk, mert úgy tudtunk támadni, hogy hátul nem adtunk lehetőséget a magyaroknak. Szünetben azt kértem a játékosoktól, küzdjenek tovább szívvel-lélekkel, hogy meg tudják törni a magyarokat. Ennek ellenére a folytatás első tíz-tizenöt percében volt egy kis üresjáratunk. Ahogy pörgött az óra, egyre nehezebb dolgunk volt, nem volt könnyű megszerezni az első gólt, de végül szép győzelemmel rajtoltunk" - értékelt a szakember.

A magyarok szombaton a világbajnok franciákat fogadják, majd jövő szerdán a németek vendégei lesznek Münchenben. A portugálok négy nap múlva a németekhez látogatnak, majd június 23-án Budapesten a franciákkal csapnak össze.


Az F csoport állása

1. Portugália           1             1             -             -             3-0         3 pont

2. Franciaország    1             1             -             -             1-0         3

3. Németország     1             -             -             1             0-1         0

4. Magyarország   1             -             -             1             0-3         0