EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Ungvári Attila: „Ott akarok lenni az olimpián!”

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: IJF

Az Eb-bronzérmes cselgáncsozó a múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán mutatott formáját vinné tovább az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részében.

A lehető legjobbkor nyerte vissza a formáját Ungvári Attila, hiszen a múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán a ceglédiek 81 kilogrammos versenyzője bronzérmesként zárt, és ezzel a harmadik helyével 500 ranglistapontot gyűjtött. Ez pedig azt jelentette, hogy a magyar dzsúdós a lehető legjobb pozícióba került a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából.

„Most azonban nem lehet megállás, van hátra három GS-verseny, a mostani formámat kell azokra átmenteni, és csak úgy gondolni az elkövetkezendő időszakra, hogy sikerülnie kell ennek a dolognak, máskülönben nem tudom elérni az álmom. Ott akarok lenni az olimpián” – jelentette ki az M4 Sporthíradójában Ungvári Attila.


Ungvári Attila (jobboldalon) a múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán bronzérmesként zárt    Fotó: IJF


A 31 éves versenyző nem titkolja, abban, hogy megszerezte a bronzérmet, hatalmas szerepe volt testvérének, a 40 évesen is az olimpiai indulásért küzdő Ungvári Miklósnak, aki a nézőtérről bíztatta és a lehető legjobb taktikai tanácsokkal látta el. Azt, hogy a hátralévő három GS-viadalon, a jövő heti Európa-bajnokságon és a júniusi, Budapesten rendezendő világbajnokságon is elindul-e, még nem tudja, de ha a kvalifikációs pontokra szüksége lesz, akkor mindenképpen a lehető legtöbb versenyen tatamira lépne.


A magyar dzsúdós a lehető legjobb pozícióba került a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából    Fotó: IJF


„Menet közben, valószínűleg az elért eredmények függvényében döntünk majd arról edzőmmel, Bíró Tamással, hogy valamelyik GS-viadalt kihagyom, az Eb-n, valamint a hazai vb-n való részvételen azonban biztos” – árulta el a Karvaly becenévre hallgató dzsúdós.