EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Kovács Kokó István lett az AIBA főtitkára

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség igazgatótanácsa egy videókonferencián döntött a magyar bokszlegenda kinevezéséről.

Újabb fantasztikus sportdiplomáciai siker született, ugyanis az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok Kovács Istvánt nevezték ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkárának. A szervezet igazgatótanácsa erről egy videókonferencián döntött. A népszerű Kokó már a héten munkába áll.

„Nagy megtiszteltetés, egyben óriási felelősség főtitkárként dolgozni Umar Kremlev elnök mellett. Az AIBA olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön, és a sportolók, edzők a legjobb eredményeket érhessék el a nemzetközi viadalokon. Egyet biztosan megígérhetek, a munkámat a teljes nyitottság és a demokrácia jellemzi majd” – jelentette ki az 50 éves Kovács István.

Az AIBA közleményben jelentette be a hírt, amiben többek között azt írták Kovács Istvánról, hogy az ökölvívás az élete, az AIBA pedig a családot jelenti a számára. „Bízom abban, hogy főtitkárként egy alapvetően új hatékonysági és átláthatósági szintre emeli a szervezetet” - idézte a közlemény Umar Kremlev AIBA-elnököt.