EUR: 387,57 Ft
USD: 369,61 Ft
CHF: 401,84 Ft
GBP: 446,78 Ft
RON: 77,91 Ft
RSD: 3,31 Ft

FRISSÍTVE! Tenisz: ez nem a magyarok napja volt

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MOL

Babos Tímea búcsúzott egyesben, párosban pedig visszalépett, míg Balázs Attila 2:2-es állásnál sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését.

Vélhetően egy magyar teniszrajongó sem erre számított… Előbb a női világranglistán 115. Babos Tímea szenvedett vereséget a 12. helyen kiemelt francia Caroline Garciától (6-4, 6-4), így nem jutott be a legjobb 16 közé a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i, 448 ezer dollár (137 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán. A magyar teniszező párosban is érdekelt lett volna a párhuzamosan ugyanott zajló Yarra Valley Classicon. Mivel párostársa, a francia Kristina Mladenovics egyes meccsén a karját ápolni kellett, így inkább visszaléptek a tornától. Sőt, Mladenovics bejelentette, hogy a jövő hétfőn kezdődő Australian Opentől is visszalép párosban, holott címvédőként indultak volna Babossal. A magyar teniszezőnek pár napja maradt, hogy partnert találjon magának, ha indulni akar női párosban is Melbourne-ben.


Idén biztosan nem védik meg címüket Melbourne-ben, miután Mladenovics visszalépett az Australian Open női párosának versenyétől      Fotó: facebook


Sajnos a férfiaknál a szintén az év első Grand Slam-tornájára készülő Balázs Attila 2:2-es állásnál sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a Melbourne-ben zajló, Great Ocean Road Open elnevezésű 320 ezer dollár (94,4 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán. A világranglistán 94. játékos lábsérülés miatt adta fel a spanyol Carlos Alcaraz elleni találkozóját: Balázs a bal sarkában érzett fájdalom miatt nem folytatta a játékot a negyedik gémet követően.