EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Megvannak a 2020-as év magyar sportolói

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A férfiaknál a labdarúgó Szoboszlai Dominikot, a nőknél a cselgáncsozó Karakas Hedviget, míg a csapatok közül a magyar labdarúgó-válogatottat választotta meg a 2020-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

A 63. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban hirdették ki, a díjátadóra nézők nélkül került sor. Szoboszlai Dominik személyében először nyert futballista év sportolója díjat. Ráadásul a fiatal középpályás Izland elleni Eb-pótselejtezőn szerzett győztes gólját választották az év sportpillanatának. A nőknél elsőként záró, a tavaly novemberi, prágai Európa-bajnokságon győztes Karakas Hedvig leszögezte: sok munka áll az eredmény mögött, amely nyomán első női dzsúdósként érdemelte ki az elismerést.


Szoboszlai Dominik személyében először nyert futballista év sportolója díjat    Fotó: 10perc.hu


Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett a győztes, amely ott lesz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába. Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában - akárcsak tavaly - a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen, miután tavaly két Grand Slam-viadalon, az Australian Openen és a Roland Garroson is diadalmaskodtak. Az edzők között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi kapta a legtöbb szavazatot.


Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett a győztes      Fotó: 10perc.hu


A fogyatékos sportolók versengésében a szervátültetett Berente Judit bizonyult a legjobbnak. Az év E-sportolója Bereznay Dániel lett, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Streetball Challenge Hungary szervezői vehették át Dávid Kornéltól, az eddigi egyetlen magyar NBA-játékostól. Az elnökség döntése alapján az MSÚSZ-életműdíját a tornász Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő, 100 éves olimpiai bajnoka vehette át. Az ünnepségen megemlékeztek a magyar sportélet 2020-ban elhunyt szereplőiről.


Kapcsolódó galéria