EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Vereséggel rajtolt a magyar válogatott

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MKSZ

A magyar női kézilabda-válogatott 24-22-re kikapott Horvátország csapatától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Noha valóban minden kényszer nélkül játszhat a női magyar kézilabda válogatott a dániai Európa-bajnokságon, azt azért álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az előzetesen a csoportunk leggyengébb csapatának tartott Horvátország ellen azonnal vert helyzetbe kerülnek Tomoriék. Ugyanis a hét játékosát is nélkülöző horvátok sokak meglepetésére 24-22-re legyőzték Magyarországot a kontinensviadal C csoportjának nyitómérkőzésén.

Az sem vigasztalt senkit, hogy a mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt, tíz lövésből kilenc gólt dobott, ugyanis a meccs legjobbjának azt a Tea Pijevicet választották, aki nem más, mint az Alba Fehérvár KC horvát kapusa. Összesen tíz magyar lövést védett, amivel döntő érdemeket szerzett a horvátok győzelmében. A magyar kapusok közül Bíró Blanka három, Szikora Melinda öt védéssel zárt.

A C-csoport másik mérkőzését, a Hollandia–Szerbia összecsapást szombatra halasztották, de így is nagy kérdés, mi lesz a találkozóval, miután a szerbeknél újabb két koronavírussal fertőzött csapattagot találtak. Mindenesetre a magyarok vasárnap 16 órától Szerbiával, kedden 20.30-tól pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak a C csoportban. Miután a középdöntőbe az első három helyezett jut tovább, így innentől kezdve a horvátoknál erősebbnek tartott válogatottak ellen bravúrra lesz szüksége a magyaroknak.