EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Hivatalos sportág lett a teqball

Sport
10perc.hu/MTI
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) közgyűlésén az olimpiai és nem olimpiai nemzetközi sportági szövetségek megszavazták a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) teljes körű tagságát.

Nagyon jó hír érkezett a magyar fejlesztésű teqballal kapcsolatban: hivatalosan is elismert sportág lett a teqball! A Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) közgyűlésén ugyanis az olimpiai és nem olimpiai nemzetközi sportági szövetségek több mint kilencven százaléka szavazott igennel a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) teljes körű tagságára. Utóbbi már 83 nemzeti tagszövetséggel rendelkezik, és a 2017-ben alapított nemzetközi szervezet a világon eddig a legrövidebb idő alatt kapta meg ezt az elismerést.


Immár hivatalosan is elismert sportág a magyar fejlesztésű teqball   Fotó: MTI/Komka Péter


A magyar innovációt hivatalosan 2014-ben, Budapesten mutatták be. Az első világbajnokságot 2017-ben a magyar fővárosban rendezték meg, egy évvel később a franciaországi Reims volt a házigazda, tavaly pedig ismét Budapest adott otthont a vb-nek. "Ez a döntés a magyar sportdiplomácia sikere is, amire minden magyar büszke lehet, hiszen 2028-ban reményeink szerint a nyári olimpián együtt drukkolhat az ország a magyar sportért, s bízom benne, éremesélyes magyar teqball játékosokért is" - jelentette ki Gattyán György, a FITEQ alelnöke.