EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mélyhűtős trükkök, megtakarított idő

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Sokan azért nem szeretnek semmit lefagyasztani, mert utána sokáig tart, amíg felenged, így a konyhában eltöltött idő megnő.

Sokan megtapasztalták azt, ha időben nem veszik ki a mélyhűtőből a főzéshez való lefagyasztott ételeket, akkor bizony órákig állhatnak a konyhában azért, hogy minden hozzávaló a főzéshez megfelelő állapotba kerüljön. Ám nem szükséges ennyi időt elpazarolni minderre, a bien.hu segítségével most beavatjuk olvasóinkat abba, néhány trükk segítségével miként lehet egy kicsit egyszerűbbé tenni az egész folyamatot.


A zöldségek a mélyhűtőből elővéve bármikor élvezettel fogyaszthatók, az ízüket egyáltalán nem veszítik el   Fotó: freepik.com


Figyelem! A nyers csirkemellet fagyasztva is meg lehet sütni, csak egy kicsit tovább tart, hiszen a sütőben csak egy idő után enged fel magától a hús. Ha a levesről van szó… Ha már rászánja magát valaki, akkor készítsen annyit, hogy későbbre le is tudjon fagyasztani belőle. Nagyon jól jön egy finom, meleg leves, főleg a hidegebb időben, amit egyszerűen csak kivesz valaki a fagyasztóból, felolvasztja, és már eheti is.

Az otthon készített pizza az egyik leggyorsabb és legfinomabb vacsora a világon. Érdemes ilyenkor nagyobb adagot csinálni, kinyújtani, majd tölcsér alakúra felcsavarni. Utóbbira azért van szükség, hogy gyorsabban tudja valaki kiolvasztani, és ez megvan, már kenhetjük is rá a kedvenc hozzávalóinkat. A rizottó direkt ilyen célra készített zacskókban nagyon jól tárolható. Ha valaki megkívánja, csak előveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora.


Ha valaki megkívánja, csak előveszi és kiolvasztja, máris kész a finom vacsora     Fotó: freepik.com


A rizs, a krumplipüré, a bulgur, a köles, vagy bármi ehhez hasonló köret esetében sem kell sokat gondolkodni, egyszerűen készen lefagyasztjuk, ha meg szükség van valamelyikre, csak elő kell szedni őket a mélyhűtőből. Ha a kellő mennyiségnél többet vesz valaki zöldségből vagy gyümölcsből, ne essen pánikba, zacskókban fagyassza le őket, és amikor már nincs szezonja, vegye elő, és fogyassza el egészséggel.