EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Válogatósabbakká váltunk otthonunk kiválasztásánál

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Egyre nagyobb jelentősége van, hogy milyen egyéb szolgáltatásokat kapnak a pénzükért azok, akik új ingatlant keresnek.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben ugyan csökkentek az árak az új építésű lakások piacán, a legtöbb beruházó mégis próbálja tartani az árat, mert van egy vásárlóréteg, amely most is jelen van a keresleti oldalon. Jelentős változás viszont az utóbbi évekhez képest az, hogy a vásárlók kivárnak és válogatnak.


Az emberek félnek az északi lakásoktól, mert azok sötétek, inkább a nagy ablakkal, erkéllyel rendelkező, világos lakások a keresettek     Fotó: freepik.com


Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa lapunk kérdésére elmondta, ma sokkal többet számít, hogy milyen plusz szolgáltatásokat kap valaki a pénzéért egy új építésű ingatlan vásárlásakor. Az is prioritást élvez már, hogy minél kevesebb legyen a közös költség és a rezsi, mert a vevő szeretné ezt a pénzt megtakarítani, megnyerni magának. Mint fogalmazott, nagyon számít az új építésű ingatlanok földrajzi elhelyezkedése is.

„Az a tapasztalom, hogy az emberek félnek az északi lakásoktól, mert azok sötétek, és bár ez nem minden esetben igaz, a sztereotípiák erősen élnek a fejekben. Ha nem kedvező egy lakás tájolása, akkor annak megvásárlását halogatják. Sőt, ha van két ugyanolyan lakás, akkor amelyiknek kedvezőtlenebb tájolású a nappalija, azt lassabban, akár fél évvel több idő alatt lehet eladni vagy több milliós árengedményt kell tenni” – fogalmazott a szakember.