EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Jön az atomháború? Dmitrij Medvegyev atomtámadással fenyegette meg Washingtont

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: MTI/EPA/Szputnyik

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján üzent az Egyesült Államoknak a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulója előtt.

Nagyon úgy tűnik, hogy újfent elgurult Dmitrij Medvegyev gyógyszere. A korábbi orosz elnök és kormányfő úgy fogalmazott, nem akarja megátkozni az amerikaiakat, de elérhetik, hogy terroristák ismét végrehajtsanak ellenük egy támadást 2001. szeptember 11-e stílusában, viszont már atom- vagy biológiai fegyverrel.

„Az Egyesült Államok egyetemes arcátlanságával arra ösztönözhet valakit, hogy nagyszabású terrortámadást indítson vagy atomfegyvert vessen be ellene" - írta az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján. Mindezt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulója előtt.

„Valakinek az atomhatalmak vezetői közül felmondják az idegei a szolgálatot, és érzelmi alapon úgy dönt, hogy tömegpusztító fegyvereket vet be. Annál is inkább, mert a folyamatosan bővülő nukleáris klub jelentős részét semmilyen kötelezettség nem köti" – hangoztatta Medvegyev.

Majd egészen megdöbbentően hozzátette: „És akkor ennyi. Kampec. Már csak az marad, hogy pénzt gyűjtsenek egy új emlékműre a Ground Zero szomszédságában. A jobbik esetben. A rosszabban pedig - egyszerűen koszorúkat eresztenek a vízre..."