EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

A háborúra rámehet Zelenszkij házassága? Külön él az ukrán elnök és a felesége

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: BBC

Olena Zelenszka beszélt arról, hogy a háborúnak milyen hatása volt a családi életükre, elmondta, hogy a háború kitörése után hónapokig rejtőzködött különböző titkos helyeken a gyerekeivel.

Személyes hangvételű interjút adott az ukrán elnök felesége a BBC-nek. Olena Zelenszka többek között arról beszélt, hogy a családi életüket hogyan borította fel a Oroszország által indított háború.

„Lehet, hogy ez önző dolog, de nekem nem egy történelmi személyiségre van szükségem, hanem a férjemre, aki mellettem van. De erősek maradunk, érzelmileg és fizikailag is megvan az erőnk. És biztos vagyok benne, hogy együtt kezelni fogjuk ezt” – mondta az ukrán first lady.

Olena Zelenszka elárulta, hogy a háború kitörése után hónapokig rejtőzködött különböző titkos helyeken a gyerekeivel. Közölte, jelenleg nem él együtt Zelenszkijjel.

„Nem élünk együtt a férjemmel, a család külön él. Lehetőségünk van ugyan látni egymást, de nem olyan gyakran, mint szeretnék. A fiamnak hiányzik az apja” – jelentette ki Olena Zelenszka, aki hozzátette, hogy a háború miatt a gyerekeinek nincs lehetőségük tervezgetésre.

A hvg.hu által szemlézett cikkben az ukrán first lady hangsúlyozta, hogy Zelenszkijben megvan az energia, az akaraterő, az ihletettség és a makacsság, hogy végigvigye ezt a háborút: „Hiszek benne. És támogatom őt. Tudom, hogy van elég ereje. Bárki másnak, akit ismerek, sokkal nehezebb lenne ez a helyzet. Ő tényleg nagyon erős és kitartó ember. És erre a kitartásra most mindannyiunknak szüksége van.”