EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Nem várt fordulat! Ukrán csapatok szálltak partra a Krím-félszigeten

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: BBC/Reuters

A hadművelet során a félszigeten ismét kitűzték az ukrán állami zászlót, majd veszteségek nélkül visszavonultak.

Amire senki sem gondolt, szárazföldi csata zajlott az Oroszország által még 2014-ben megszállt Krímben, miután ukrán hírszerző csapatok különleges hadművelet keretében partra szálltak a félszigeten - közölte Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

„Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve különleges műveletet hajtott végre, a kitűzött célok megvalósultak, a legénységből senki sem sérült meg. A különleges hadművelet folytatódik, nem árulunk el minden részletet, az ellenség veszteségeket szenvedett személyi állományában és eszközeiben egyaránt" - fejtette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy a veszteségek mértékét még pontosítják.

A hírszerzés később közleményben erősítette meg, hogy csütörtökre virradó éjjel ukrán különleges erők szálltak partra vízi járművekkel Olenyivka és Majak települések közelében. Hozzátették, hogy a Krím félszigeten ismét kitűzték az ukrán állami zászlót.


Ismét ukrán zászló lengett a Krímben    Fotó: Telegram


Minden cél és célkitűzés megvalósult. A különleges hadművelet végén az ukrán védők veszteség nélkül elhagyták a helyszínt - közölte a hírszerzés.

A titkosszolgálatnál az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint biztosak afelől, hogy a különleges hadművelet a Krímben folytatódni fog. "Intézkedések komplex sorozata zajlik, ez nem egy nap története, hanem egy hosszú távú hadművelet. Tegnap orosz Sz-400-as légvédelmi rendszert semmisítettek meg Olenyivkában, ma partra szállást hajtottak végre" - mutatott rá egy meg nem nevezett hírszerző tiszt.