EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Ez lenne a nagy ellentámadás? Az oroszok máris bejelentették, hogy visszaverték az ukránokat

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: BBC

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő, a veszteségek állítólag több mint 250 katonát, 16 harckocsit, 3 gyalogsági harcjárművet, 21 páncélozott harcjárművet tettek ki.

Moszkva hatalmas katonai sikereket jelentett be, Oroszország szerint máris visszaverték a beharangozott nagy ukrán ellentámadást. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel.

A tábornok szerint az ukrán fél stratégiai tartalékának 23. és 31. gépesített dandárját vetette be, más katonai egységek és alegységek támogatásával. Mint mondta, a támadásban összesen hat gépesített és két harckocsizászlóalj vett részt. Beszámolója szerint az ukrán hadsereg célja az volt, hogy áttörje az orosz védelmet a front Kijev szerint legsebezhetőbb szakaszán. "Az ellenség nem érte el a céljait, nem járt sikerrel" - hangoztatta Konasenkov.

A szóvivő szerint az orosz Kelet csapatcsoport fellépésének eredményeként az ukrán veszteségek több mint 250 katonát, 16 harckocsit, 3 gyalogsági harcjárművet, 21 páncélozott harcjárművet tettek ki. Sem Kijev, sem független források nem erősítették meg a támadás tényét, így az is elképzelhető, hogy elterelő hadműveletről van szó az ukránok részéről.