EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Miközben az oroszok lövik Kijevet, Kadirov öngyilkos merénylőket és a melegeket irtó tábornokát vezényelte Ukrajnába

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: TASSZ

Tusajev tábornok – akiről tavaly azt terjesztették, hogy elesett a harcokban –, azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy Csecsenföldön ő vadászta le és kínozta meg a homoszexuálisnak tartott állampolgárokat.

Kijevet az éjszaka folyamán újabb orosz légi támadás érte, ám szerencsére a főváros légvédelme jól működött, így mind a 21 bombákkal megrakott drónt lelőtték. Azonban a drónok lehulló darabjai lakóépületekben és autókban is károkat okoztak.

Ukrajnába vezényelt egy „öngyilkos merénylőkből” álló századot, élükön a melegeket kínzó és irtó tábornokkal, Magomed Tusajevvel Ramzan Kadirov, Csecsenföld ura. A hírt Kadirov közölte csütörtökön, Tusajevre pedig bátyjaként, jóbarátjaként hivatkozott – számolt be minderről a vg.hu.

Magomed Tusajev tábornok nem először megy harcolni, tavaly márciusban állítólag elesett Hosztomelnél, miközben az orosz inváziós erők megpróbálták elfoglalni az ukrán fővárost. Később kiderült, hogy a hír nem volt igaz.


Kadirov szerint az öngyilkos század a legfelkészültebb csecsen gárda    Fotó: Union


Kadirov most azzal a szándékkal küldi a hírhedt tábornokot Ukrajnába, hogy „felszabadítsa” az országot. Tusajev azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy Csecsenföldön ő vadászta le és kínozta meg a homoszexuálisnak tartott állampolgárokat.

Elmondása szerint ez az egység a legfelkészültebb csecsen gárda, és azon a véleményen van, hogy tökéletesen teljesítik majd Vlagyimir Putyin orosz elnök kívánságát, azaz elpusztítják a fasizmust Ukrajnában – írta az Unian című ukrán portál.