EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Medvegyev: „Meg kell ölni Zelenszkijt!”

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: TASSZ

A korábbi orosz elnök szerint egész egyszerűen nincs más választása Oroszországnak, mint az ukrán államfő meggyilkolása.

Végezni kell Volodimir Zelesznkijjelerre a következtetésre jutott Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke. A politikus erről a közösségi oldalán értekezett, szerinte a szerdára virradóra végrehajtott dróntámadás után nincs más választásuk – számolt be a vg.hu.

Mint ismert: tegnapra virradóra Moszkvában, a Kreml ellen dróntámadás indult, amelynek célja Oroszország szerint az volt, hogy végezzenek Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Hogy pontosan ezt miként akarták végrehajtani, nem tudni, a drónok a Kreml tetején felrobbantak.

Moszkva ennek ellenére már a kezdetektől azt harsogja, hogy a merénylet mögött Ukrajna áll. Kijev viszont cáfolta ezt, és le is vezették, hogy ebből az egész állítólagos támadásból semmilyen előnyük nem származhatott volna. Ez sem hatotta meg azonban Dmitrij Medvegyevet, aki egyszerűen kijelentette: meg kell ölniük Zelenszkij elnököt – írja a Reuters.

Medvegyev a Telegram-csatornáján azt írta, hogy a mai egy terrortámadás volt, ami után nincs más választásuk, mint merényletet végrehajtani Zelenszkij ellen. A politikus ezután Hitlerhez hasonlította az ukrán elnököt.